Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
1 / 14

Outland Rallyteam kijkt terug op geslaagde Pre-Proloog

Op zondag 8 oktober stond het Outland Rally Team op de RTL GP Dakar Pre-Proloog. Het was een koude dag, maar het zonnetje en de vele autosportfans zorgde voor veel warmte in Valkenswaard. De blauwe Desert Warrior stond te shinen op het Dakarplein en Helene beantwoorde de vele vragen over de auto als ook over de plannen van het team. Aan het einde van de dag werd er winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt en daarmee sloot het Outland Rallyteam de dag mooi af.

Veel aanloop
De dag begon vroeg voor Helene en Martin die om 8:00 uur al op het circuit waren om de stand op te bouwen. Het was koud in de vroege ochtend, maar dat weerhield de fans er niet van om er vroeg bij te zijn. Helene vertelt: “Tijdens het opbouwen van de stand kwamen er al veel mensen kijken naar de auto en vroegen zich af wie wij waren en vooral ook wat we gingen doen. Vanaf dat moment is het eigenlijk geen moment stil geweest op de stand. We hadden een prijsvraag waar iedereen aan mee kon doen en daarmee moesten ze raden wat het gewicht in kilo’s was van de auto tijdens de start van de Morocco Desert Challenge, maar je kon ook een aantal spelletjes doen op de stand zoals blaaspijp schieten en Tan gram puzzels maken en dat trok veel bekijks met dank aan onze Martin voor de hulp. Iedereen was enthousiast”

Promo Girl
De meeste mensen waren erg geïnteresseerd in de Desert Warrior en waren vooral verbaasd dat er dames gingen rijden: “Ja, haha ik werd zelfs aangezien voor promo girl, maar dat veranderde snel nadat ik ook de technische vragen kon beantwoorden. Ook werd er veel gevraagd of het niet te zwaar is voor vrouwen, maar toen ik uitlegde dat het pas echt zwaar wordt als we ons vastrijden of er een technische storing aan de auto is , maar dat voor de andere teams ook geld vonden ze het vooral stoer dat wij de strijd aangaan met deze zware challenge in Marokko”, aldus Helene van der Valk.

Prijsvraag
Het Outland Rallyteam had speciaal voor de RTL GP Pre-Proloog een prijsvraag uitgezet. De vraag was ‘wie raad er wat het gewicht van de Desert Warrior is tijdens de start van de Morocco Desert Challenge’, dus inclusief brandstof en rijders. Diegene die het gewicht wist te raden, of het dichts bij kwam, kon voor 2 personen quad rijden winnen bij Action Planet te Velzen Zuid. “De prijsvraag zorgde ook voor veel aanloop. Het was leuk om te zien dat de mensen hierdoor ook beter naar de auto gingen kijken. Uiteindelijk werd er een winnaar getrokken en die hebben wij aan het einde van de dag zijn prijs overhandigd. We willen hiervoor iedereen bedanken die mee heeft gedaan en vooral Action Planet die deze mooie prijs heeft mogelijk gemaakt.”

Dank aan de relaties
Het Outland Rallyteam heeft zich tijdens de RTL GP Pre-Proloog goed op de kaart gezet en dat was niet mogelijk geweest zonder onze enthousiaste relaties. Iedereen droeg zo zijn steentje bij en ik wil dan ook alle relaties bedanken voor deze mooie dag zonder jullie was dit echt niet gelukt.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed