Nieuws

Nieuws
Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop van Vlaanderen
Princen kent moeilijke Omloop

Kris Princen (VW Polo R5) beleefde een moeilijke wedstrijd waarin hij de finish niet haalde.

Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
van Deijne kan in Sulingen klimmen
1 / 15

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. Het team met rijder Eric Nieuwenhuizen, voor deze gelegenheid genavigeerd door VB Rallysport-rijder Martin van Brussel, eindigde met de snelle Opel Astra GSI op een 2e plaats in de klasse NL/RC3 en een nette 22e positie in het algemeen klassement.

Na een lange winterstop was de GTC Rally de eerste wedstrijd waar het De Garage Rallyteam weer aan de start stond. In de afgelopen jaren stond het team al vaker aan de start van deze wedstrijd, welke traditioneel wordt verreden in de omgeving van Etten-Leur. Echter vanwege deelname aan het Short Rally Kampioenschap werd nog nooit deelgenomen aan de volledige rally. De 2019-editie bestond uit een 7-tal klassementsproeven, welke tweemaal werden verreden, met uitzondering van De Hel. Deze 22 km lange klassementsproef, ook wel bekend onder de naam “de nacht van Achtmaal” stond op de vrijdagavond zelfs 3 x op het programma.

Om op tijd te zijn voor de documentcontrole werd op donderdagmiddag al afgereisd naar Breda International Airport. Na de formaliteiten werden de proeven De Hel en Rucphen/Klappenberg op papier gezet. Na een korte nacht werd ook de verkenning van de overige 5 proeven afgerond, terwijl het serviceteam de technische keuring van de Opel Astra verzorgde. Iets voor 20:00 uur stapten beide heren in de rallyauto om koers te zetten naar de 1e boucle met een duidelijk doel: overleven.

Tijdens de eerste doorkomst op proef De Hel bleek de behouden aanpak een slimme keuze en werden links en rechts al een aantal uitvallers genoteerd. Na de service stonden nogmaals dezelfde proeven op het programma maar nu in donkere omstandigheden. Een flink gat aan het begin van de proef zorgde ook nu weer voor lekke banden maar Eric wist behendig om alle problemen heen te rijden. Na 5 proeven werd omstreeks 02:00 uur de Astra in het Parc Fermé geplaats en stond het team op een 26e plaats.

Na een goede nachtrust en ontbijt werd de rallyauto door het serviceteam weer klaargemaakt voor dag 2. Vanwege de regenachtige omstandigheden werd gekozen voor intermediate-banden. Echter in de 1e boucle bleek dat de weg veel sneller opdroogde dan verwacht, waardoor de grip niet optimaal was. Tijdens een korte service werden de slicks weer gemonteerd, waardoor Eric een veel beter gevoel had met de auto en de tijden beduidend naar beneden gingen. Naar mate de zaterdag vorderde kwam het team beter in het ritme en kreeg Eric steeds meer vertrouwen in de pacenotes en de snelheid van de Astra, wat met name op de 2 voorlaatste proeven zijn vruchten afwierp. De afsluiter van de GTC Rally was de rondkoers op het vliegveld, een echte smaakmaker voor het publiek. Ook op deze proef wisten de heren de tijd van de eerste doorkomst te verbeteren en werd onder luid gejuich de finish bereikt. Het resultaat was een nette 22e plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in de klasse NL/RC3.

Navigator Martin: “Vorig jaar stond ik hier als rijder aan de start met de Ford Fiesta haalde ik de finish niet. Ik ben dan ook heel erg blij met dit resultaat en super trots op de progressie die Eric dit weekend heeft laten zien. Ik heb ervan genoten!”

Rijder Eric: “Ik heb heel veel ervaring opgedaan en het was echt een goed georganiseerd evenement. Ik vind dit de mooiste rally van Nederland!

RSS News Feed