Nieuws

Nieuws
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven.

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
1 / 14

Kobus en Nortier vinden ritme terug

Het was alweer even stil rond Gert-Jan Kobus en Martin Nortier. De eerste ronde van het Nederlands rally kampioenschap in Emmeloord verliep niet geheel volgens plan. De snelheid was daar, maar de betrouwbaarheid van de Franse Peugeot 208 R2 bleef achter.

Na een aantal maanden hard werken, stond de equipe dankzij de inzet van het Kobus Tuning Competition toch weer aan de start van de 55e ELE rally. Eén van dé belangrijkste wedstrijden van de Nederlandse rally kalender. Goed weer, mooie klassementsproeven en een gevarieerd deelnemersveld waren het recept voor een geslaagde editie van het evenement. Het evenement werd verreden op 27 en 28 mei, in en rond Son.

Voor de wedstrijd was de Peugeot door Ronald Zalmé van KAN Reclame voorzien van een nieuwe bestickering, waardoor de Kobus Tuning Competition - VAT Oil auto beter in het oog sprong dan voorheen. De aftrap van de ELE rally vond plaats op de vrijdagavond, op de klassementsproef in Stiphout. Een proef over een bedrijventerrein, met een klein uitstapje buiten de bebouwde kom. Het gevoel in de Peugeot was direct goed, maar de equipe Kobus / Nortier merkte toch dat het gebrek had aan wedstrijdritme. “In de langzame haakse bochten kan ik niet efficiënt rijden met de Peugeot en krijg ik de auto niet in het juiste toerengebied. Onder de 5000 RPM heeft de Peugeot namelijk geen trekkracht.” Aldus Gert-Jan Kobus, die toch nog een 18e tijd algemeen wist te noteren.

De 2e proef werd wederom een 18e tijd algemeen gereden. Tijdens de derde proef was met een 16e tijd algemeen de stijgende lijn zichtbaar. Na de eerste drie proeven keerden de deelnemers terug naar het service terrein voor de eerste en enige service van de vrijdag avond. Navigator Martin begon zich op de service niet goed te voelen en werd steeds zieker naarmate de tijd vorderde. Dit resulteerde erin dat Martin niet meer in staat was om de pacenotes op te lezen. Zodoende moest Gert-Jan zonder notes, maar met soms nog een enkele aanwijzing, de laatste drie proeven van de vrijdagavond afwerken. Desondanks wisten Gert-Jan Kobus en Martin Nortier de eerste dag af te sluiten op een 16e plaats algemeen, als derde 2WD auto en als snelste in de klasse. Na een nacht slapen voelde Martin zich al iets beter en kon de equipe weer van start.

Tijdens de eerste drie proeven van de zaterdag werden wat foutjes gemaakt, maar wisten ze weer een plaats te klimmen in het algemene klassement. Tijdens de service werd de afstelling van de wagen veranderd en het vertrouwen groeide. De tijden werden steeds beter en de doorkomsten sneller en sneller. Na enkele toptijden van de equipe en een lekke band van de concurrent, stond het team als eerste tweewiel aangedreven wagen geklasseerd. De Peugeot bleek erg betrouwbaar te zijn op de Brabantse onverharde wegen. Op de zaterdagavond werden nog vier proeven verreden, waarvan twee verschillende. De listige proef in SintOedenrode en de publiekproef op het industrieterrein Ekkersrijt in Son. De equipe wist op hoge snelheid de klassementsproef in Sint-Oedenrode te finishen en kon vervolgens de duizenden toeschouwers op industrieterrein Ekkersrijt vermaken. De tweede doorkomst op beide klassementsproeven wisten Gert-Jan Kobus en Martin Nortier zelfs nog een 13e en 14e tijd algemeen te rijden. Dit tussen al het 4x4 geweld dat dit jaar aan de start stond van de ELE Rally. Het resultaat: een 13e plaats algemeen, een klasse overwinning en de eerste tweewiel aangedreven auto.

“Met dank aan de inzet van het Kobus Tuning Competition team konden we toch weer aan de start verschijnen en hebben we en probleemloze wedstrijd kunnen rijden”. Aldus een opgeluchte Martin Nortier. De volgende wedstrijd op de kalender van het team is de GTC Rally, die op 12 en 13 juli rond Breda verreden zal worden. Het team zal hier aantreden in de vertrouwde Kobus Tuning Competition – VAT Oil Peugeot 208 R2.

RSS News Feed