Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne

Afgelopen zaterdag werd op de wegen tussen Barneveld en Nijkerk de Visual Art Rally verreden. Hoewel deze wedstrijd niet meetelt voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, heeft het team van Deijne Autosport besloten deze wedstrijd toch op de kalender te zetten. Met deelname aan deze wedstrijd wilde rijder Kevin van Deijne, voor deze gelegenheid genavigeerd door Sander van Barschot, zijn wedstrijdritme op peil houden. In een competitief startveld wist het duo de Skoda Fabia R5 naar een derde plaats in het algemeen klassement te rijden.

Hoewel Kevin uiteindelijk zeker niet ontevreden is over het eindresultaat, had het wat hem betreft toch iets beter gekund. “De start van de eerste klassementsproef ging wat rommelig. We hadden maar een tiental minuten om ons, nadat we terugkwamen van het verkennen, om te kleden en naar de start te rijden. We hebben het maar net gered maar de stress die ons dat opleverde speelde ons wel parten. In de tweede boucle hebben we diezelfde proef nog wat rustiger afgewerkt. Het hagelde of sneeuwde op dat moment en het natte wegdek werd daardoor erg glad. Er waren al diverse deelnemers daar van de weg geraakt en ik wilde dat risico niet nemen.”

Kevin hoopte op de industrieproef bij Nijkerk het gevecht om de tweede plaats in zijn voordeel te kunnen beslechten. “Ik vocht met Melissa Debackere, eveneens rijdend in een Skoda Fabia R5, om de tweede plaats maar zij bleek echter net iets te sterk. Op het relatief smalle en vooral gladde parcours daar werd ik door een aantal deelnemers opgehouden. Hoewel ook zij zich het licht uit de ogen reden in hun Mitsubishi’s, is het verschil met een auto uit de R5 klasse toch erg groot te noemen. Het was lastig hen te passeren en dat scheelt gewoon een paar seconden,” kijkt Kevin desalniettemin tevreden terug.

“We hebben flinke strijd geleverd en daarvan ook weer veel geleerd. Het plan ligt om, eveneens ter voorbereiding op de ELE Rally, in de Monteberg Rally aan de start te verschijnen. Daar willen we niet alleen de afstelling van de auto verder finetunen, maar ook mijn rijstijl waar nodig bijschaven om het maximale uit de auto te halen,” aldus Kevin. De ELE Rally, welke op 24 en 25 mei wordt verreden, telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en daar hoopt Kevin maximaal te kunnen scoren. “Aan de auto zal het niet liggen. Die verkeert in een perfect staat en heeft, mede dankzij de smeermiddelen van onze partner Kroon-Oil, op nog geen enkel moment een hapering gegeven. We kunnen ons dus volledig concentreren op het vinden van een juiste afstelling van de auto voor de lange en zware ELE Rally,” laat Kevin tot slot weten. 

RSS News Feed