Nieuws

Nieuws
Sébastien Ogier wint de WRC Rally van Turkije
Sébastien Ogier wint Rally van Turkije

Sébastien Ogier slaagde erin om de FIA ​​World Rally Championship titelrace weer wijd open te gooien na het claimen van een heel belangrijke overwinning in de Rally van Turkije.

Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop
Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
1 / 14

Bob de Jong verstevigt leidende positie

Rallyrijder Bob de Jong heeft in de 55e ELE Rally na intense strijd met Jasper van den Heuvel met zijn tweede plaats goede zaken gedaan in de strijd om de Open Nederlandse titel.

Met zijn Hyundai i20 in R5 trim ging De Jong vrijdag furieus van start en na de eerste ronde van 3 gewonnen klassementsproeven rond Helmond stond Bob de Jong eerste voor Van den Heuvel, met directe concurrent Kevin van Deijne op plek 3. Van den Heuvel kwam vrijdag echter alsnog aan de leiding door een kleine tegenslag op de slotproef van de dag; zaterdag heropende De Jong de aanval, maar een remprobleem wierp hem aanvankelijk iets terug. Halverwege de dag wist de Hyundai-rijder de achterstand op Van den Heuvel te verkleinen, maar die gaf zich niet gewonnen en won de rally. Met de tweede plaats in de ELE Rally voor de eveneens voor de titel rijdende Van Deijne kijkt De Jong vol vertrouwen uit naar zijn thuisrally, de GTC Rally half juli.

Met niet minder dan 8 snelste tijden op 16 klassementsproeven, liet Bob de Jong er geen twijfel over bestaan met welke intentie hij naar de ELE Rally was gekomen, een rally die hij twee keer eerder wist te winnen. “Maar de concurrentie was met niet minder dan 9 R5’s aan de start hevig,” wist de Hyundai-rijder. Op en top gemotiveerd gingen De Jong en zijn navigator Bjorn Degandt van start: “We wisten ook dat we meteen vanaf de eerste klassementsproef scherp moesten zijn en waren dan ook niet verrast dat we de eerste drie proeven wisten te winnen,” aldus Bjorn Degandt. “Bob rijdt dit seizoen zeer geconcentreerd,  snel en toch beheerst.” Alleen Jasper van den Heuvel (Ford Fiesta) kon het moordende tempo de eerste avond bijhouden en toen De Jong bij de start van de laatste proef op vrijdagavond even met het linkerachterwiel in een diep gat gleed verloor de Hyundai-rijder een kleine 10 seconden en de leiding.

“We waren uiteraard graag als leider op zaterdag van start gegaan, maar de 4,7 seconden achterstand moeten te dichten zijn,” aldus een strijdlustige De Jong bij de herstart op zaterdag. Op de 7e proef, nabij Spoordonk, voegde De Jong de daad bij het woord door meteen 3,2 seconden terug te pakken, waardoor de Hyundai-rijder nog slechts 1,5 seconde achterstand had. De 55e ELE Rally werd zo een prachtige tweestrijd tussen twee sterke rijders die zich allebei niet gewonnen wilden geven. Beide equipes reden om de beurt snelste tijden en het verschil bleef rond de 10 seconden hangen, nadat De Jong door een remprobleem even twee proeven iets rustiger aan deed: “We verloren wat remvloeistof waardoor de remdruk niet optimaal was, maar toen dat was hersteld pakten we weer wat tijd terug.”

Net toen De Jong op de 15e proef bij St. Oedenrode het slotoffensief wilde inzetten raakte de Hyundai met het linkervoorwiel een boomstronk en dat was het teken om de zege aan Van den Heuvel te laten en de volle punten voor het kampioenschap mee naar huis te nemen: “Jammer dat we net naast de zege grepen, maar we hebben mooie strijd geleverd en Jasper heeft de overwinning verdiend. Met de extra punten voor de gewonnen Power Stage doen we goede zaken in de titelstrijd,” blikte De Jong terug op een prachtige ELE Rally, die druk werd bezocht. In de ELE Rally werd de Hyundai-equipe gesteund door Auto Smolders, met vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Westerhoven. “Auto Smolders heeft niet alleen ons support gegeven, maar ook aan de organisatie van de ELE Rally auto’s ter beschikking gesteld en toonde zich daarmee zeer betrokken en dat doet ons goed,” meende Bob de Jong.

RSS News Feed