Nieuws

Nieuws
WRC Australië gecanceld vanwege hevige bosbranden
WRC Australië gecanceld

De organisator en de lokale gemeenschap hebben in goed overleg met de FIA en de hulpdiensten besloten dat het voor ieders veiligheid de enige optie is om het evenement te cancelen. 

WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend
WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend

Rallyfacts heeft de rally kalenders van de BRC en de WRC gepubliceerd

Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart
Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart

Het Belgian Rally Championship 2019 werd net afgesloten in Huy en DG Sport werkt al volop aan de 2020 evenementen, te beginnen met de Spa Rally.

Verschueren: "De Polo R5 vergt een andere rijstijl"
"De Polo R5 vergt een andere rijstijl"

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5.

Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally
Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally

De 46ste editie van de Condroz Rally, de negende en laatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, werd gedomineerd door de Franse belofte Stéphane Lefebvre.

quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek
Van Loon uit de proef met schade aan vering
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
1 / 13

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd. Het duo maakte de ganse wedstrijd progressie en reed ei zo na een snelste tijd. Patrick Snijers won met zijn vertrouwde Porsche 997 GT3 de GT klasse. Een lekke band kostte Pieter-Jan Michiel Cracco ruim vijf minuten maar de West-Vlaming eindigde toch nog net in de top 10.

Grégoire Munster kan terugblikken op een sterk debuut met de Skoda Fabia R5. Met één 3e en een 4e tijd en drie keer de 5e tijd liet de Junior kampioen zich in positieve zin opmerken. In de slotrit liet de stuurbekrachtiging het van zijn Pirelli Skoda Fabia R5 het nog afweten. Ondanks dat probleem stelde hij zijn 6e plaats veilig.

 “Ik had geen resultaat vooropgesteld. Het doel was om gaandeweg progressie te maken en om te finishen. Ik ben dan ook heel trots dat ik beide ambities heb kunnen waarmaken. In het begin van de wedstrijd was het een beetje zoeken om de juiste Pirelli’s te kiezen. Achteraf bekeken heb ik iets te lang met ‘full wets’ gereden en had ik iets sneller moeten overschakelen naar de hardere banden. Dat is ervaring. Toen ik op de harde Pirelli’s stond volgend de tijden met als climax een derde tijd op 1.3 sec van de scratch. Mijn Belgisch debuut met de R5 was een heel positieve ervaring.” Volgende week starten Grégoire Munster en Louis Louka met de Opel Adam in de Erzgebirge Rally in Duitsland waar ze hun leidersplaats in de Opel Adam Cup verdedigen.

Tekst: PR BMA
Foto's: PR BRC
RSS News Feed