Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. Als trotse leider in de strijd om de Open Nederlandse rallytitel en met de recente eclatante zege in de GTC Rally nog vers in het geheugen wil De Jong zijn titelaspiraties verder gestalte geven in de Duitse ronde van de titelstrijd. Met zijn snelle Hyundai i20 in R5 uitvoering wil De Jong vooral de Nederlandse concurrentie achter zich laten, maar uiteraard kijkt hij ook uit naar de strijd met de Duitse topequipes die in Sulingen aan de start verschijnen.

Met 13 klassementsproeven over 2 dagen en met 149 km aan wedstrijdkilometers biedt de ‘ADAC-Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue’ – zoals de wedstrijd formeel heet – een compact en overzichtelijk evenement op minder dan 300 km van het centrum van Nederland. Het kleine stadje in de Duitse deelstaat Niedersaksen biedt al jarenlang een mooie rally, die ook regelmatig meetelt voor het Nederlands kampioenschap. In 2010 nam Bob de Jong al eens deel aan de short rally in Sulingen: “Maar dat is lang geleden en ik kan mij de klassementsproeven niet echt meer voor de geest halen.” Daarom bestudeerde Bob de Jong onlangs tijdens zijn vakantie alvast de nodige on-board beelden van voorgaande edities: “Vooral de bijna 25 km lange proef op het militaire oefenterrein Eickhofer Heide zal niet gemakkelijk zijn met een heel gevarieerd en bochtig parcours,” concludeert De Jong na het zien van de beelden.

Op donderdag 8 augustus zullen Bob de Jong en navigator Bjorn Degandt voor het eerst kennis maken met de plaatselijke terreinomstandigheden als zij met de Hyundai i20 aan de shake down test zullen deelnemen. Maar vrijdagavond gaat de rally pas echt van start en dan zal het er op aan komen: “We zitten dit seizoen in een goede flow en met de kersverse zege in de GTC Rally op zak gaan we vol vertrouwen naar Sulingen. Ik wil mij graag meten met de Duitse top, en die is goed vertegenwoordigd,” aldus een zeer gemotiveerde De Jong. Met minimaal 6 Skoda’s, 3 VW’s, 2 Hyundai’s en 1 Ford aan de start in de R5 categorie belooft het een spannende strijd te worden: “Maar wij kunnen daar zeker meestrijden om een podiumplek,” blikt ook navigator Bjorn Degandt vol vertrouwen tegemoet naar de Rallye Sulingen. De Hyundai i20 R5 van het Nederlands-Belgische duo wordt in deze Duitse ronde van het ONRK gesierd met de naam van Hyundai-dealer Autohaus-am-Damm uit Sulingen.

De Rallye Sulingen start op vrijdag 9 augustus om 17:01 uur voor een eerste, korte etappe met 4 klassementsproeven. Op zaterdag is de herstart om 8:46 uur en de finish is die dag voorzien om 19:03 uur. Op zaterdag worden er 9 klassementsproeven verreden.

RSS News Feed