Nieuws

Nieuws
Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop van Vlaanderen
Princen kent moeilijke Omloop

Kris Princen (VW Polo R5) beleefde een moeilijke wedstrijd waarin hij de finish niet haalde.

Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
van Deijne kan in Sulingen klimmen
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
1 / 15

Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen

Met een knappe snelste tijd op de eerste klassementsproef opende de Nederlands-Belgische equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt verrassend de vierde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), de Rallye Sulingen in Duitsland. Mede door de wisselende weersomstandigheden werd de 13 klassementsproeven tellende tweedaagse rally een uitdaging voor de deelnemende equipes, waarbij de bandenkeuze en lokale kennis van groot belang zou blijken te zijn. Kampioenschapsleider Bob de Jong hield zich knap staande in het sterke deelnemersveld en stuurde zijn snelle Hyundai i20 R5 naar een solide 7e plaats in het eindklassement, waarbij hij Kevin van Deijne (Skoda) gemakkelijk achter zich wist te houden en zo scoorde De Jong opnieuw de meeste punten in de titelstrijd.  

“Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, maar wel een mooie,” concludeerde Bob de Jong zaterdag aan de finish. “De snelste tijd op de eerste proef kwam voor iedereen, ook voor onszelf, als een verrassing, maar we waren wel scherp en hadden de juiste bandenkeuze en set-up van de auto voor de natte omstandigheden.” Vrijdagavond werden er 4 klassementsproeven verreden (2 rondes van 2), waarbij in de tweede ronde de snel opdrogende proeven voor de Hyundai-equipe verkeerd uitpakte: “Omdat we hier geen terreinkennis hebben zoals de Duitse top pakte de bandenkeuze later op de avond verkeerd uit,” analyseerde Bjorn Degandt de situatie. “Maar met de vijfde plaats op 18 seconden van de leider kunnen wij goed leven.” Bob de Jong vulde nog aan: “Met twee verkenningsrondes slaagden wij er in goede pacenotes te maken en daardoor bleven we uit de problemen.”

Op zaterdag stonden nog eens 9 klassementsproeven op het programma, waarbij twee keer de bijna 25 km lange proef op het militaire oefenterrein IVG. Juist op die langste proef verloor de Hyundai-equipe kostbare tijd: “We reden beide keren te voorzichtig en hoewel het glad was bleek de grip vooral op de  tweede doorgang veel beter dan verwacht, maar we wisten daar niet van te profiteren,” aldus een realistische Bob de Jong. Kevin van Deijne wist in die fase van de strijd wat van zijn achterstand op De Jong goed te maken, toch kwam de positie van ‘beste Nederlander’ niet echt in gevaar: “We moesten weliswaar even ‘achteruit’ kijken, maar konden Van Deijne vrij gemakkelijk achter ons houden en focusten vooral op een goed eindresultaat en met de 7e plaats in het eindklassement zijn we tevreden.” De Jong: “Sulingen is een prachtige en zeer goed georganiseerde rally en een mooie aanvulling op de kalender. De mensen zijn hier heel vriendelijk en zorgden ervoor dat wij ons thuis voelden.” Ondanks de natte omstandigheden werd ook de laatste ‘showproef’ onder grote publieke belangstelling afgelegd. Bij de finish ontvingen Bob de Jong en Bjorn Degandt uit handen van KNAF BSR voorzitter Bart Luijbregts een mooie beker als beste ONRK-deelnemer. Over vier weken staat de volgende ONRK-ronde op het programma, de Omloop van Vlaanderen, met start en finish in Roeselare.

RSS News Feed