Nieuws

Nieuws
Garantfloors kijkt tevreden terug op Visual Art Rally
Garantfloors kijkt tevreden terug

In één woord tevreden. Dat is zoals Alex Eisenberg en Jurgen van Hooijdonk terugkijken op de Visual Art Rally van 13 april

Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Marokko
Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Bob de Jong wint Visual Art Rally

Bob de jong heeft zaterdag met de Hyundai 120 R5 de Visual Art Rally op zijn naam geschreven. De Jong wist 6 van de 9 klassementsproeven op zijn naam te schrijven en was uiteindelijk 12,7 seconden sneller dan de Belgische Melissa Debackere die keurig tweede werd. Kevin van Deijne pakte de laatste plaats op het podium met zijn Skoda Fabia R5.

De Visual Art Rally ging onder zonnige, maar koude omstandigheden van start en kreeg in de loop van de dag te maken met een aantal winterse buien. Dit weerhiel Bob de Jong er niet van om meteen de aanval in te zetten. De Jong wist op de eerste proef Jasper van den Heuvel met 0,1 seconde achter zich te houden, maar van den Heuvel miste op kp 2 de rondkoers en verloor veel tijd. Melissa Debackere, genavigeerd door Marlon Krieger, schoof door naar de tweede plaats, maar keek wel al tegen een achterstand van 16,8 seconden aan en werd op de voet gevolgd door Kevin van Deijne. 

Naarmate de rally vorderde was het Bob de Jong die de ene naar de andere snelle tijd liet noteren en zijn voorsprong begon uit te bouwen. Debackere wist nog wel een snelste tijd te noteren op 3 proeven, maar kon geen vuist maken. Kevin van Deijne op zijn beurt reed een stabiele rally, maar kon de aansluiting met Debackere niet vinden. 

Achter hët strijdende trio aan kop was het een waar Mitsubishi feestje. Na uitval van Jasper van den Heuvel en de Citroen DS3 R5 van Roald Leemans ging de strijd om de 4de plaats tussen Jim van den Heuvel, Parren en Bakkenes al wist Jim van den Heuvel al snel een gaatje te trekken en de 4de plaats binnen te slepen met zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Henk Vossen wist de 7de plaats binnen te halen met de Ford Fiesta R5. Vossen reed solide, maar het tempo aan kop was net te hoog voor de Helichem equipe.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed