Nieuws

Nieuws
Sébastien Ogier wint de WRC Rally van Turkije
Sébastien Ogier wint Rally van Turkije

Sébastien Ogier slaagde erin om de FIA ​​World Rally Championship titelrace weer wijd open te gooien na het claimen van een heel belangrijke overwinning in de Rally van Turkije.

Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop
Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
1 / 14

Bob de Jong wint Visual Art Rally

Bob de jong heeft zaterdag met de Hyundai 120 R5 de Visual Art Rally op zijn naam geschreven. De Jong wist 6 van de 9 klassementsproeven op zijn naam te schrijven en was uiteindelijk 12,7 seconden sneller dan de Belgische Melissa Debackere die keurig tweede werd. Kevin van Deijne pakte de laatste plaats op het podium met zijn Skoda Fabia R5.

De Visual Art Rally ging onder zonnige, maar koude omstandigheden van start en kreeg in de loop van de dag te maken met een aantal winterse buien. Dit weerhiel Bob de Jong er niet van om meteen de aanval in te zetten. De Jong wist op de eerste proef Jasper van den Heuvel met 0,1 seconde achter zich te houden, maar van den Heuvel miste op kp 2 de rondkoers en verloor veel tijd. Melissa Debackere, genavigeerd door Marlon Krieger, schoof door naar de tweede plaats, maar keek wel al tegen een achterstand van 16,8 seconden aan en werd op de voet gevolgd door Kevin van Deijne. 

Naarmate de rally vorderde was het Bob de Jong die de ene naar de andere snelle tijd liet noteren en zijn voorsprong begon uit te bouwen. Debackere wist nog wel een snelste tijd te noteren op 3 proeven, maar kon geen vuist maken. Kevin van Deijne op zijn beurt reed een stabiele rally, maar kon de aansluiting met Debackere niet vinden. 

Achter hët strijdende trio aan kop was het een waar Mitsubishi feestje. Na uitval van Jasper van den Heuvel en de Citroen DS3 R5 van Roald Leemans ging de strijd om de 4de plaats tussen Jim van den Heuvel, Parren en Bakkenes al wist Jim van den Heuvel al snel een gaatje te trekken en de 4de plaats binnen te slepen met zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Henk Vossen wist de 7de plaats binnen te halen met de Ford Fiesta R5. Vossen reed solide, maar het tempo aan kop was net te hoog voor de Helichem equipe.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed