Nieuws

Ogier wint WRC Rally van Corsica

Met 3 overwinningen in 4 wedstrijden weet Sébastien Ogier zijn voorsprong in het WRC klassement te vergroten met een thuis succes op Corsica.

De Fransman leidde de Corsica-linea - Tour de Corse van start tot finish om de driedaagse rally, met 36,1 seconden voorsprong op Ott Tänak, te winnen in zijn Ford Fiesta. 

Het was zijn tweede succes op de bergwegen van het Mediterrane eiland en kwam 10 jaar nadat de vijfvoudig wereldkampioen de junior wereldtitel veilig stelde tijdens de rally. Hij leidt het kampioenschap met 17 punten.

Ogier maakte zijn plannen duidelijk door de openingssnelheidstest van vrijdagochtend te winnen. Drie keer snelste van de vier gaf hem een ​​voorsprong van meer dan een halve minuut en bood hem de luxe om zijn tempo te beheersen over de laatste twee etappes.

"Ik ben erg blij met onze prestaties hier. Het was een geweldige, geweldige dag op vrijdag en dat is waar we het fundament voor deze overwinning hebben gebouwd. Het is nooit gemakkelijk om je tempo te beheersen in plaats van voluit te rijden, maar alles voelt beter en beter in deze auto, "zei Ogier.

Ott Tänak eindigde als tweede in een Toyota Yaris. De Estonian herstartte zondag met slechts een tiende van een seconde voorspong op Thierry Neuville. Hij nam afstand tot de Belg in de openingstest van de marathon van 55 kilometer en verbreedde het gat naar 31,4 seconden toen Neuville problemen ondervond. 

Tekst: PR WRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
S. Ogier 3:26:52,7
J. Ingrassia
Ford Fiesta WRC
2 [ 8]
O. Tänak +0:36,1
Martin Järveoja
Toyota Yaris Wrc
3 [ 5]
Thierry Neuville +1:07,5
Nicolas Gilsoul
Hyundai I20 Coupe Wrc
4 [ 6]
Dani Sordo +2:02,6
Carlos del Barrio
Hyundai I20 Coupe Wrc
5 [ 2]
E. Evans +2:06,1
D. Barritt
Ford Fiesta WRC
Klik hier voor alle resultaten