Nieuws

Nieuws
Sébastien Ogier wint de WRC Rally van Turkije
Sébastien Ogier wint Rally van Turkije

Sébastien Ogier slaagde erin om de FIA ​​World Rally Championship titelrace weer wijd open te gooien na het claimen van een heel belangrijke overwinning in de Rally van Turkije.

Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop
Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
1 / 14

ten Brinke wacht serieuze uitdaging in Kazachstan

Bernhard ten Brinke, de Nederlandse fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing, begint 27 mei aan de Rally Kazakhstan. De zesdaagse wedstrijd over ruim 2500 kilometer wordt een compleet nieuwe ervaring. “Van Tom (Colsoul, zijn navigator, red.) heb ik begrepen dat het één van de mooiste wedstrijden van de kalender is, met heel veel verschillend terrein.”

Tijdens een geslaagde test heeft Bernhard ten Brinke alvast een idee gekregen wat hem en zijn Belgische navigator te wachten staat tijdens de vierde ronde van de FIA World Cup for Cross-Country Rallies. In een adembenemend landschap moet de Toyota Hilux tot en met zaterdag worden gestuurd over ruige paden met grote stenen, snelle rally paden en ook over listige duinen mét begroeiing.
 
“De organisatie heeft laten weten dat editie 2019 meer duinen zal bevatten. Toch verwacht ik dat de gemiddelde snelheid hoog zal liggen. Ook komen we op één dag zeer verschillende ondergronden tegen, dus de bandenkeuze en bandenspanning is belangrijk”, legt de Toyota fabriekscoureur uit. De special stages van de Rally Kazakhstan worden in de zuidwestelijke Mangystau regio verreden, waarbij ook de kustlijn langs de Kaspische zee wordt aangedaan.
 
In tegenstelling tot veel andere off road rallies begint deze wedstrijd niet met een proloog of showproef, maar wacht meteen een special stage van 280 km. “De Rally Kazakhstan zal zwaar worden, maar die uitdaging gaan we graag aan. De tweede en de vierde dag wachten ons special stages van meer dan 400 kilometer. Precies de beproevingen die we zoeken op weg naar de Dakar 2020.”
 
Bernhard ten Brinke krijgt bij zijn debuut in centraal Azië gezelschap van twee andere rijders van Toyota Gazoo Racing: Nasser Al-Attiyah en Yazeed Al-Rajhi. Ook de andere toonaangevende teams uit de Dakar Rally komen met snelle rijders aan de start. “Er zijn zomaar tien equipes die aanspraak kunnen maken op de overwinning. De ervaring van Tom Colsoul met deze wedstrijd zal ons absoluut gaan helpen. We kijken uit naar de eerste etappe. We zijn gebrand om een goed resultaat neer te zetten.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed