Nieuws

Munster met een Hyundai i20 R5 in het BRC

Naast de Belgische supersterren Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in het WRC, die dit weekend in de Rally van Monte Carlo hun nieuwe gooi naar de wereldtitel aanvatten, komt Hyundai vanaf dit jaar ook op de Belgische klassementsproeven meer in beeld dan tot dusver het geval was.

Ontstaan in de Condroz 
“Het idee voor een uitgebreidere sportievere aanwezigheid in het sterke Belgische kampioenschap borrelde al wel wat langer. Maar de bal ging echt aan het rollen tijdens een bezoek aan de Condrozrally van vorig jaar”, vertelt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Daar stonden meer dan 30 teams aan de start in de R5-topklasse, maar niet één met een Hyundai i20 R5. Dat was niet alleen ons, maar ook de Customer Racing-divisie van Hyundai Motorsport opgevallen, en we besloten dus om daar voor het nieuwe seizoen 2020 verandering in te brengen.” 

Zaak bleef om voor dit soort project een geschikte partner te vinden, en dat is dus BMA geworden.  Project met BMA Hyundai Motorsport Customer Racing koos er uiteindelijk voor om zijn steun te geven aan het project van BMA, één van de grootste preparateurs in de Belgische rallysport. Hyundai Belux stapte op zijn beurt nog mee in het programma, en zo leidt de inzet van het in Thimister-Clermont gevestigde BMA naar een volledig Belgisch rallyseizoen met de pas nog geëvolueerde Hyundai i20 R5. Met meer dan 15 jaar ervaring als preparateur en verschillende titels in de Belgische rallysport, kijkt BMA-eigenaar Bernard Munster nu uit naar deze nieuwe uitdaging. 

“De Hyundai i20 R5 kreeg net al een aantal belangrijke evoluties, maar wij zien dit eerste jaar ook als een aanloop naar de langere termijn”, vertelt hij. “De immense progressie van Hyundai in de autosport, zowel op het circuit als op de KP’s overal ter wereld, maakt forse indruk. We wilden dan ook heel graag mee in dat avontuur stappen, en een eerste seizoen met de huidige i20 R5, gesteund door de Customer Racing-divisie van Hyundai Motorsport én door de Belgische invoerder, is voor ons team alweer een nieuwe opsteker. Ik kijk nu al uit naar de start van het seizoen!”  

Grégoire Munster en Louis Louka  

Vergeleken bij de gevestigde waarden in de topklasse van het Belgisch kampioenschap, is de Hyundai i20 R5 een nog relatief jonge auto. Precies daarom wilde het team ook graag een jonge bemanning aan boord van de auto zien. En wie beter kiezen uit de jonge talenten in ons land, dan de crew die in 2019 op de hoogste podiumtrede van het Juniorkampioenschap eindigde? Grégoire Munster (2x Belgisch Juniorkampioen) en Louis Louka (al 3x titelhouder bij de Junior-copiloten) lieten zich in 2019 opmerken in hun kleine R2-voorwielaandrijver, en werden overtuigend Junior-kampioen met een ruimte voorsprong op hun concurrenten.   

“Iedereen die me kent, weet dat ik in mijn jonge carrière jaar na jaar progressie wil maken”, vertelt Grégoire Munster. “Na een paar heel mooie jaren bij de juniors, volgden in 2019 al een aantal uitstapjes naar de R5-klasse, en al snel kwamen de eerste successen. Voor mij is het nu dus tijd voor de volgende grote stap: een volledig seizoen in de topklasse van het Belgisch kampioenschap. Dat is een hele uitdaging, want de concurrentie in België is ijzersterk en vooral heel breed, met verschillende merken, jonge toppiloten en heel ervaren rotten in het vak. We gaan dit seizoen dus voor precies datzelfde doel: stap voor stap progressie maken, en vooral: heel erg genieten van al die wedstrijden in de Hyundai i20 R5. Afspraak in Haspengouw!”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed