Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. Het team met rijder Eric Nieuwenhuizen, voor deze gelegenheid genavigeerd door VB Rallysport-rijder Martin van Brussel, eindigde met de snelle Opel Astra GSI op een 2e plaats in de klasse NL/RC3 en een nette 22e positie in het algemeen klassement.

Na een lange winterstop was de GTC Rally de eerste wedstrijd waar het De Garage Rallyteam weer aan de start stond. In de afgelopen jaren stond het team al vaker aan de start van deze wedstrijd, welke traditioneel wordt verreden in de omgeving van Etten-Leur. Echter vanwege deelname aan het Short Rally Kampioenschap werd nog nooit deelgenomen aan de volledige rally. De 2019-editie bestond uit een 7-tal klassementsproeven, welke tweemaal werden verreden, met uitzondering van De Hel. Deze 22 km lange klassementsproef, ook wel bekend onder de naam “de nacht van Achtmaal” stond op de vrijdagavond zelfs 3 x op het programma.

Om op tijd te zijn voor de documentcontrole werd op donderdagmiddag al afgereisd naar Breda International Airport. Na de formaliteiten werden de proeven De Hel en Rucphen/Klappenberg op papier gezet. Na een korte nacht werd ook de verkenning van de overige 5 proeven afgerond, terwijl het serviceteam de technische keuring van de Opel Astra verzorgde. Iets voor 20:00 uur stapten beide heren in de rallyauto om koers te zetten naar de 1e boucle met een duidelijk doel: overleven.

Tijdens de eerste doorkomst op proef De Hel bleek de behouden aanpak een slimme keuze en werden links en rechts al een aantal uitvallers genoteerd. Na de service stonden nogmaals dezelfde proeven op het programma maar nu in donkere omstandigheden. Een flink gat aan het begin van de proef zorgde ook nu weer voor lekke banden maar Eric wist behendig om alle problemen heen te rijden. Na 5 proeven werd omstreeks 02:00 uur de Astra in het Parc Fermé geplaats en stond het team op een 26e plaats.

Na een goede nachtrust en ontbijt werd de rallyauto door het serviceteam weer klaargemaakt voor dag 2. Vanwege de regenachtige omstandigheden werd gekozen voor intermediate-banden. Echter in de 1e boucle bleek dat de weg veel sneller opdroogde dan verwacht, waardoor de grip niet optimaal was. Tijdens een korte service werden de slicks weer gemonteerd, waardoor Eric een veel beter gevoel had met de auto en de tijden beduidend naar beneden gingen. Naar mate de zaterdag vorderde kwam het team beter in het ritme en kreeg Eric steeds meer vertrouwen in de pacenotes en de snelheid van de Astra, wat met name op de 2 voorlaatste proeven zijn vruchten afwierp. De afsluiter van de GTC Rally was de rondkoers op het vliegveld, een echte smaakmaker voor het publiek. Ook op deze proef wisten de heren de tijd van de eerste doorkomst te verbeteren en werd onder luid gejuich de finish bereikt. Het resultaat was een nette 22e plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in de klasse NL/RC3.

Navigator Martin: “Vorig jaar stond ik hier als rijder aan de start met de Ford Fiesta haalde ik de finish niet. Ik ben dan ook heel erg blij met dit resultaat en super trots op de progressie die Eric dit weekend heeft laten zien. Ik heb ervan genoten!”

Rijder Eric: “Ik heb heel veel ervaring opgedaan en het was echt een goed georganiseerd evenement. Ik vind dit de mooiste rally van Nederland!

RSS News Feed