Nieuws

Nieuws
WRC Australië gecanceld vanwege hevige bosbranden
WRC Australië gecanceld

De organisator en de lokale gemeenschap hebben in goed overleg met de FIA en de hulpdiensten besloten dat het voor ieders veiligheid de enige optie is om het evenement te cancelen. 

WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend
WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend

Rallyfacts heeft de rally kalenders van de BRC en de WRC gepubliceerd

Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart
Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart

Het Belgian Rally Championship 2019 werd net afgesloten in Huy en DG Sport werkt al volop aan de 2020 evenementen, te beginnen met de Spa Rally.

Verschueren: "De Polo R5 vergt een andere rijstijl"
"De Polo R5 vergt een andere rijstijl"

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5.

Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally
Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally

De 46ste editie van de Condroz Rally, de negende en laatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, werd gedomineerd door de Franse belofte Stéphane Lefebvre.

quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek
Van Loon uit de proef met schade aan vering
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
1 / 13

Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven. Na een juiste bandenkeuze op zaterdag kon zij zondag haar voorsprong van 43.7 seconden verdedigen en dat deed ze uitstekend op het verraderlijk gladde parcours. Debackere werd genavigeerd door de Nederlandse Marlon Krieger en de dames equipe schreef geschiedenis door als eeste vrouwelijke equipe een rally in het Nederlands Kampioenschap te winnen. 

De Conrad twente Rally ging op zaterdagavond van start met 2x2 proeven. Het weer was veranderlijk en Debackere besloot om regenbanden te laten monteren onder de Skoda Fabia R5. De keuze voor dit type band leek een voorzichtige, maar niets was minder waar.  De snelle Belgische dame zette op de eerste 3 proeven van de avond de snelste tijd op de klokken en ging met 43.7 seconden voorsprong de 2de dag in. Kevin van Deijne kreeg op de eerste proef van de rally een leke band en verloor daardoor veel tijd en daarom was het Jim van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo die na vier proeven de 2de plaats bezette. Van Deijne sloot uiteindelijk aan op een 3de plaats. 

Het weer op zondag werd slechter en na een relatief dorge eerste proef begon het langzaam steeds harder te regenen. Debackere en Krieger gingen op zondag door waar ze op zaterdag mee begonnen waren en dat was hard rijden. Jim van den Heuvel moest afhaken en Kevin van Deijne pakte de 2de plaats over, maar de achterstand op de snelle Belgische was te groot. Van Deijne moest alle zeilen bijzetten en wist een aantal proeven als snelste door te komen, maar het was niet genoeg. De dames equipe maakte geen fouten en wist uiteindelijk na 19 proeven de Conrad Twente Rally te winnen.  Kevin van Deijne en Hein Verschuuren pakte de 2de plaats met de Skoda R5 en Jim van den Heuvel werd 3de.

Lambert van Parren wist de spannende strijd om het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap met Henk Vossen in zijn voordeel te beslissen. Van Parren wist de Ford Fiesta R5 van de oude rot in het vak, Henk Vossen, achter zich te houden en pakte daarmee de titel. Van Parren werd 5de met de Mitsubishi Lancer Evo X achter Piet van Hoof. Henk Vossen kwam op de listige proeven van de Conrad Twente Rally niet verder dan de 6de plaats.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Melissa Debackere 0:00,0
Marlon Krieger
Škoda Fabia R5
2 [ 2]
Kevin van Deijne +1:55,8
Hein Verschuuren
Škoda Fabia R5
3 [ 9]
Jim van den Heuvel +1:55,4
Jouri Dockx
Mitsubishi Lancer EVO
4 [ 1]
Piet van Hoof +1:55,0
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer Evo IV
5 [ 8]
Lambert Parren +1:52,5
John Coumans
Mitsubishi Lancer Evo X
Klik hier voor alle resultaten