Nieuws

Nieuws
Sébastien Ogier wint de WRC Rally van Turkije
Sébastien Ogier wint Rally van Turkije

Sébastien Ogier slaagde erin om de FIA ​​World Rally Championship titelrace weer wijd open te gooien na het claimen van een heel belangrijke overwinning in de Rally van Turkije.

Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop
Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
1 / 14

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally

Afgelopen weekend werd in Midden-Nederland de Visual Art Rally verreden. Negen klassementsproeven lagen op de deelnemers te wachten. Ook op rijder Antoine van Ballegooijen en zijn navigator Johan Findhammer. In de Mitsubishi Lancer Evo X van het Rookie Rally Team Brabant namen zij deel aan deze wedstrijd.

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde. “Na de Zuiderzeerally hebben we de auto helemaal nagekeken,” vertelt Antoine van Ballegooijen. “We hadden daar schakelproblemen en dat hebben we op kunnen lossen. Ook hebben we andere kleine issues aangepakt en stonden helemaal klaar voor deze wedstrijd.”

Vol goede moed toog het voltallig team daarom naar het servicepark op het industrieterrein Harselaar bij Barneveld. Een plek bij de top-8 hield het team voor mogelijk en vanaf de start op klassementsproef Kallenbroek bleek deze ambitie ook haalbaar. Met startnummer 14 reden Antoine en Johan gelijk naar plaats acht. De eerste boucle van vier klassementsproeven werd uiteindelijk op een keurige zesde plaats afgesloten.

In de tweede boucle van drie klassementsproeven kon de equipe in de Mitsubishi die plek niet vasthouden en vond zich na de zesde proef terug op de zevende plaats. De zevende proef kon het team echter niet volbrengen. Problemen aan de auto zorgden ervoor dat Antoine een bocht niet kon houden en onzacht met een lantaarnpaal in aanraking kwam. “We hebben deze wedstrijd met diverse problemen te maken gehad. Tijdens de service na de eerste boucle hebben we geprobeerd om die op te lossen, maar dat is helaas niet gelukt. De auto heeft problemen met de wegligging, dat moeten we de komende weken op zien te lossen.”

Het team heeft hiervoor iets meer dan een maand de tijd. Dan staat de ELE Rally op het programma. Deze wedstrijd geldt voor het team als de thuiswedstrijd en daar willen Antoine en Johan graag aan de start verschijnen en vooral weer een goede prestatie neerzetten.

Het Rookie Rally Team Brabant bood deze wedstrijd niet alleen onderdak aan de eigen auto, maar ook aan twee andere teams, welke door Rookie worden gesponsord: het team van Stevens Rallysport en het Garantfloors Rallyteam. Stevens Rallysport reed met de Peugeot 206 RC als 0-auto, terwijl goede vriend Alex Eisenberg, na jaren te hebben genavigeerd, weer eens zelf het stuur ter hand heeft genomen. Dit in een Peugeot 206 uitkomend in de 206 Rally Cup.

RSS News Feed