Nieuws

Nieuws
Garantfloors kijkt tevreden terug op Visual Art Rally
Garantfloors kijkt tevreden terug

In één woord tevreden. Dat is zoals Alex Eisenberg en Jurgen van Hooijdonk terugkijken op de Visual Art Rally van 13 april

Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Marokko
Technisch probleem zorgt voor uitval
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally

Afgelopen weekend werd in Midden-Nederland de Visual Art Rally verreden. Negen klassementsproeven lagen op de deelnemers te wachten. Ook op rijder Antoine van Ballegooijen en zijn navigator Johan Findhammer. In de Mitsubishi Lancer Evo X van het Rookie Rally Team Brabant namen zij deel aan deze wedstrijd.

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde. “Na de Zuiderzeerally hebben we de auto helemaal nagekeken,” vertelt Antoine van Ballegooijen. “We hadden daar schakelproblemen en dat hebben we op kunnen lossen. Ook hebben we andere kleine issues aangepakt en stonden helemaal klaar voor deze wedstrijd.”

Vol goede moed toog het voltallig team daarom naar het servicepark op het industrieterrein Harselaar bij Barneveld. Een plek bij de top-8 hield het team voor mogelijk en vanaf de start op klassementsproef Kallenbroek bleek deze ambitie ook haalbaar. Met startnummer 14 reden Antoine en Johan gelijk naar plaats acht. De eerste boucle van vier klassementsproeven werd uiteindelijk op een keurige zesde plaats afgesloten.

In de tweede boucle van drie klassementsproeven kon de equipe in de Mitsubishi die plek niet vasthouden en vond zich na de zesde proef terug op de zevende plaats. De zevende proef kon het team echter niet volbrengen. Problemen aan de auto zorgden ervoor dat Antoine een bocht niet kon houden en onzacht met een lantaarnpaal in aanraking kwam. “We hebben deze wedstrijd met diverse problemen te maken gehad. Tijdens de service na de eerste boucle hebben we geprobeerd om die op te lossen, maar dat is helaas niet gelukt. De auto heeft problemen met de wegligging, dat moeten we de komende weken op zien te lossen.”

Het team heeft hiervoor iets meer dan een maand de tijd. Dan staat de ELE Rally op het programma. Deze wedstrijd geldt voor het team als de thuiswedstrijd en daar willen Antoine en Johan graag aan de start verschijnen en vooral weer een goede prestatie neerzetten.

Het Rookie Rally Team Brabant bood deze wedstrijd niet alleen onderdak aan de eigen auto, maar ook aan twee andere teams, welke door Rookie worden gesponsord: het team van Stevens Rallysport en het Garantfloors Rallyteam. Stevens Rallysport reed met de Peugeot 206 RC als 0-auto, terwijl goede vriend Alex Eisenberg, na jaren te hebben genavigeerd, weer eens zelf het stuur ter hand heeft genomen. Dit in een Peugeot 206 uitkomend in de 206 Rally Cup.

RSS News Feed