Nieuws

De Mevius met Citroen DS3 C5 in het BRC

DG Sport Compétition zal dit seizoen een belangrijke rol spelen in het Jobfixes Belgian Rally Championship. Enkele weken nadat Kris Princen aankondigde dat hij het BRC zal afwerken met een Citroën C3 R5 van het team uit Theux, bevestigde ook Guillaume de Mevius dat hij 8 manches van het Belgisch rallykampioenschap zal rijden met een Citroën C3 R5. Ook Guillaume de Mevius, die genavigeerd zal worden door Martijn Wydaeghe, krijgt steun van Citroën Racing, net als Kris Princen. 

"We kunnen inderdaad bevestigen dat Guillaume de Mevius het seizoen zal rijden met een Citroën C3 van ons team," vertelt Alain Georges, de Rally Manager van DG Sport Compétition. "We zijn heel tevreden dat we voor dit programma steun krijgen van Citroën Racing. Met de ervaring die hij heeft opgedaan in het Wereldkampioenschap met de C3 R5, zal Guillaume de Mevius in staat zijn een gooi te doen naar de Belgische titel. Hij zal in een ideale context aan de start komen van de Rally van Haspengouw, na een voorafgaande testsessie."

"Ik ben heel tevreden dat het avontuur met DG Sport Compétition verder gaat," vertelt Guillaume de Mevius. "Ik voel me goed in dit team en ik ben heel tevreden dat we officiële steun krijgen.  Nadat ik in 2017 in R2 het Junior kampioenschap reed, keren we terug naar het Belgisch kampioenschap. Het zal een troef zijn om Kris Princen als ploegmakker te hebben, want hij heeft een pak ervaring. Het zal zeker een mooie strijd worden. In de Condroz was ik de eerste Belg op de tweede plaats. Dat belooft voor dit seizoen."

"Kijk, we hebben het voordeel dat we de Citroën C3 R5 al goed kennen," vertelt Martijn Wydaeghe. "Heel wat titelkandidaten zullen een andere wagen onder de knie moeten krijgen, zoals Kris Princen, Adrian Fernémont, Vincent Verschueren en Ghislain de Mevius. Wij kennen onze Citroën al. Dat kan een voordeel zijn, al hebben we wellicht wat minder parcourskennis in het BRC dan deze kleppers."

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed