Nieuws

VDZ hoopt op mooi resultaat in Visual Art Rally

Komende zaterdag vind in de omgeving van Barneveld weer de Visual Art Rally plaats. Onder het grote deelnemersveld (± 100 teams!) natuurlijk ook Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die met de VDZ Racing Evo X voor een mooie klassering gaan. Na de Zuiderzee Rally is de Evo weer helemaal nagelopen en in orde gebracht voor deze wedstrijd.  

De Visual Art Rally bestaat uit 3 evenementen: De reguliere Rally, de Short Rally en de Historic Rally. Zo wordt het publiek, wat ongetwijfeld weer in grote getallen de weg naar de rallyproeven zal vinden, een zeer divers deelnemersveld voorgeschoteld. In de Rally staan 6 equipes aan de start met een R5-bolide die voor de overwinning zullen gaan strijden. In de klasse van VDZ Racing staan er deze zaterdag liefst 8 Evo X’en aan de start, wat voor een spannende strijd zal zorgen.

De rally bestaat uit 3 klassementsproeven die 3 maal verreden zullen worden, goed voor ruim 129 kilometer op snelheid. De eerste proef, Kallenbroek, stamt nog uit de jaren ’80, toen nog onderdeel uitmakend van de legendarische Tulpenrally. Deze prachtige proef staat na 30 jaar dus weer op de kalender. De start vanaf het serviceterrein is voor 11:51 gepland waarna er 4 proeven worden verreden. Daarna is het tijd voor 25 minuten service. Het zwaartepunt van de rally ligt in het begin van de rally, aangezien er na de eerste service nog 3 proeven worden verreden voor de volgende, en laatste, service. Daarna staan er nog 2 proeven op het programma waarna de eerste auto rond 19.15 de finish zal bereiken.

Na de Zuiderzee Rally is de Evo weer helemaal nagelopen en werd ook de oorzaak van uitvallen gevonden. De servicemannen hebben hun beste beentje voorgezet en de auto weer in orde gemaakt zodat er weer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Tel daarbij op het goede gevoel dat Roel en Ilse op de vrijdagavond in de Zuiderzee Rally hadden wat resulteerde in een prachtige 5e plaats algemeen voordat het noodlot op zaterdag al veel te snel toe sloeg. Het hele team staat te popelen om het succesverhaal van vrijdagavond deze zaterdag een passend vervolg te geven. VDZ Racing zal met startnummer 11 op de Evo X verschijnen.

Roel & Ilse: “We hebben enorm veel zin in de Visual Art Rally en de mooie diverse proeven. De competitie zal ouderwets sterk zijn met maar liefst 8 Evo X’en aan de start. Waar we precies staan in onze klasse wordt een interessant gegeven met bijvoorbeeld Jim van den Heuvel en Jouri Dockx weer aan de start, die echt waanzinnig snel zijn. Als we lekker kunnen vechten met onze concurrenten in het Nederlands Rally Kampioenschap doen we het goed en het zou meer dan geweldig zijn als we hier echt een topklassering zouden kunnen halen. We gaan er in ieder geval vol voor!

RSS News Feed