Nieuws

Elfyn Evens wint Wales Rally

Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC '17) heeft vandaag de geschiedenis geschreven door de eerste Britse coureur te worden die de ronde van Groot-Brittannië van het FIA World Rally Championship - Dayinsure Wales Rally GB - wint na 17 jaar. Tevens is hij de eerste Welsh-coureur die een WRC rally weet te winnen.

Nadat Evan's teamgenoot Sébastien Ogier (ook Ford Fiesta WRC '17) de eerste proef op zijn naam zette wist Evans de volgende proef te winnen. Op de daarop volgende proeven kon hij zijn voorsprong op Ogier langzaam opbouwen tot 53 seconden aan het eind van de 2e etappe, zaterdagavond.

Zondagochtend wist Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) de 2e plaats van Ogier over te nemen en iets van de voorsprong van Evans af te snoepen. Elfyn Evans en Daniel Barrite wonnen uiteindelijk met een voorsprong van 37.3 seconden op Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul , die 8 seconden voor Sébastien Ogier en Julien Ingrassia finishten.

Door de 2 podiumplaatsen van de Ford rijders wist het M-Sport World Rally Team de WRC Manufacturers titel in de wacht te slepen.

Sébastien Ogier werd voor de 5e opeenvolgende keer tot WRC kampioen gekroond.

Tekst: Niek Bakker
Foto's: PR WRC