Nieuws

Hans Weijs jr pakt winst GTC Rally

Hans Weijs jr heeft zaterdag de GTC rally op zijn naam geschreven. Weijs was met zijn Ford Fiësta R5 lang in gevecht met Jasper van den Heuvel, maar wist in de eindfase toch het verschil te maken. Van den Heuvel werd 2de met zijn Mitsubishi Lancer Evo X en kroonde zich hiermee voor het eerst tot Nederlands Kampioen. Antoine van Ballegooijen werd knap 3de met de Rookie Mitsubishi Lancer.

De GTC Rally ging op vrijdagavond van start en de Nacht van Achtmaal kon natuurlijk niet ontbreken. Jasper van den Heuvel was sloot de vrijdagavond af als snelste met Weijs jr. op zijn hielen. Bob de Jong bezette een lange tijd de 3de plaats met de Citroën DS3 R5, maar een betonnen paaltje zorgde ervoor dat hij op de laatste proef van de vrijdag terugviel. De jinge Belg, Joachim Wagemans verraste met zijn eerste optreden in de snelle Mitsubishi lancer Evo X en kom als 4de gaan slapen.

Op de eerste proeven van de zaterdag was het stuivertje wisselen om de koppositie tussen Weijs en van den Heuvel, maar Weijs zette een tandje bij en nam de leiding in handen. het verschil was niet groot en de spanning bleef tot an de laatste proef van de wedstrijd. Weijs had een voorsprong van een kleine 17 seconden op van den Heuvel en een klein foutje zou onmiddelijk afgestraft worden, maar Weijs maakte dat ene foutje niet en reed na 16 klassementsproeven als winnaar over de streep. Van den Heuvel werd 2de en gaf aan dat hij niet teveel risico wilde nemen want finishen was voldoende om het Nederlands kampioenschap veilig te stellen.

De strijd om de 3de plaats was eveneens spannend tot aan het einde. Antoine van Ballegooijen had zijn handen vol aan de sterk rijdende Joachim Wagemans, maar wist op de laatste proef het verschil definitief te maken en zo de 3de plaats te pakken. Wagemans reed voor het eerst met een Mitsubishi Lancer Evo X en was verrast met zijn 4de plaats. De Belg zei dat hij vooraf getekend had voor deze plaats. Timo van der Marel pakte de winst bij de voorwielaangedreven auto's met de Opel Adam en Erwin Klippel won de Nissan 350Z Challenge.

Jumbo Short Rally
Jan Nijhof ging er met de winst in de Jumbo Short Rally vandoor. Nijhof wist met zijn snelle BMW Compact Evo 2 op KP3 de eerste plaats over te nemen van Marco Schapers. Schapers wist de aansluiting te behouden met de Mitsubishi lancer Evo X, aar kon geen echte aanval meer inzetten op de laatste 3 proeven van de wedstrijd. Het verschil op de streep was dan ook een kleine 4 seconden. Ruurd Ochse kon zich niet mengen met de twee aan kop en werd 3de op 50,9 seconden.

Tekst en foto's: Martijn van Oort