Nieuws

Ogier aan de leiding in Monte Carlo

Sebastien Ogier en navigator Julien Ingrassia hebben vandaag de leiding in de Rally van Monte Carlo gepakt met de Volkswagen Polo R WRC. De regerend Wereldkampioen was de hele dag in een spannend gevecht gewikkeld met Kris Meeke met de Citroen DS3 WRC. Maarliefst vijf keer wisselde de leiding tijdens de eerste 8 proeven van de rally, maar uiteindelijk was het Ogier die als leider de dag afsloot.

Kubica valt vroeg uit
De Rally van Monte Carlo staat ieder jaar garant voor spektakel en ook de 2016 editie begon tricky. De weersomstandigheden waren lastig en velen verkeken zich op de gladde weggetjes. De grootste verliezer van vandaag was de Pool Robert Kubica, die na 6 kilometer op de 3de proef van de weg af gleed en zijn Ford Fiesta WRC tegen een boom parkeerde. Kubica kreeg de genade klap van Elfyn Evans die op hetzelfde punt de controle over zijn Hyundai i20 WRC verloor en de Fiesta van de Pool nog verder de afgrond in reed. De auto van Kubica was te ernstig beschadigd om door te kunnen en hierdoor viel de Pool al vroeg in de rally uit.

Veraderlijke stukken
Velen verkeken zich in de middag op de omstandigheden. De zon kwam door en de equipes wisselden naar slicks, maar er waren een aantal verraderlijke stukken. Hayden Paddon was de 2de uitvaller nadat hij zijn ophanging had afgebroken. Paddon zal morgen wel weer van start gaan. Ook debutant Eric Camilli zou het einde van de dag niet halen nadat hij hard crashte en de rolkooi van zijn Ford Fiesta RS WRC beschadigde. 

Spanning aan kop
Aan kop waren het Ogier en Meeke die om de snelste tijden vochten gevolgd door Andreas Mikkelsen, maar de Noor in dienst van Volkswagen spinde op de voorlaatste proef en moest zijn 3de plaats afstaan an teamgenoot Jari-Matti Latvala. Thierry Neuville had problemen met de handling van zijn Hyundai i20 WRC, maar wist de hele dag in de top 5 te rijden. 

Zaterdag is de langste dag van de rally met 17,96 kilometer verdeeld over 5 klassementsproeven. na zaterdag verkassen de equipes naar het zuiden richting Monaco.

 

 

RSS News Feed