Nieuws

Ogier wint Monte Carlo voor de 3de keer op rij

Sebastien Ogier heeft afgelopen weekend voor de 3de keer op rij de Rally van Monte Carlo op zijn naam geschreven. Ogier kreeg aan het begin van de rally nog wel wat tegenstand, maar na het uitvallen van Chris Meeke kwam de 3de overwinning van de snelle Fransman geen enkele keer in gevaar. Ogier reed strak en foutloos en de Volkswagen Polo R WRC gaf geen krimp.

De Rally van Monte Carlo staat bekend om zijn tricky wegen en weersomstandigheden. DE condities kunnen met de minuut veranderen en voor iedereen weer anders zijn. De regerend Wereldkampioen Ogier leek zich hier weinig van aan te trekken en kwam goed uit de startblokken. Toch was de eerste dag van de rally geen gemakkelijke voor Ogier, want Chris Meeke wist met zijn Citroen DS3 WRC het tempo aardig bij te houden en pakte op een aantal proeven de leiding over. Helaas moest Meeke al vroeg de handdoek in de ring gooien nadat hij zijn carter en versnellingsbal beschadigde op een steen.|
Na het uitvallen van Meeke viel de druk weg voor Ogier en kon hij relatief rustig de leiding in het klassement uitbouwen. 

Het gevecht om de 2de plaats leek te gaan tussen de Volkswagen teamgenoten Andreas Mikkelsen en Jari-Matti Latvala, maar Latvala verkeek zich op een bocht gleed een slootje in. De Polo stuiterde eruit en raakte bij het wegrijden een toeschouwer. Latvala reed door en viel later uit met schade aan de ophanging. De Fin kreeg achteraf een straf uitgedeeld vanwege het incident met de toeschouwer. Mikkelsen kon de 2de plaats overnemen en gaf deze niet meer uit handen. Zo werd het een 1-2 voor Volkswagen. De Belg Thierry Neuville werd derde met de Hyundai i20 WRC.

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
S. Ogier 3:49:53,1
J. Ingrassia
Volkswagen Polo Wrc
2 [ 9]
Andreas Mikkelsen +1:54,5
Anders Jaeger Synnevag
Volkswagen Polo Wrc
3 [ 3]
Thierry Neuville +3:17,9
Nicolas Gilsoul
Hyundai I20 Wrc
4 [ 5]
Mads Ostberg +4:47,7
Ola Fløene
Ford Fiesta WRC
5 [ 8]
Stéphane Lefebvre +7:35,6
G. Moreau
Citroën Ds3 Wrc
Klik hier voor alle resultaten