Nieuws

Hyundai ambiteus met nieuwe I20 WRC

Met de nieuwe generatie i20 gaat Hyundai Motorsport de strijd aan met de overige teams in het WRC. De nieuwe auto werd afgelopen week onthuld in Duitsland en zal tijdens de Rally van Monte Carlo voor het eerst in actie komen. Het team heeft niet stilgezeten afgelopen jaar en ruim 8.000 test kilometers gemaakt met de indrukwekkend ogende i20 WRC.

Hyundai Motorsport zegt dat de i20 sneller en beter is dan zijn voorganger en dat in combinatie met de ervaring van de rijders, Dani Sordo, Theirry Neuville en Hayden Paddon moet gaan zorgen voor nog meer prestaties in 2016. In 2015 scoorde het team vier podiumplaatsen en miste op een haar na de tweede plaats in het kampioenschap. 

Teambaas Michel Nandan was duidelijk over de ambities van het team: "We hebben een lange weg afgelegd om te komen waar we zijn, maar afgelopen seizoen heeft ons optimistisch gestemd voor de toekomst. De nieuwe generatie i20 WRC is een product van een vol jaar ontwikkelen met een meer ervaren staff. We moeten nu de lat hoger leggen en meer vertrouwen hebben dat we mee kunnen strijden met de top. De WRC competitie blijft sterk en we weten dat onze rivalen niet stil gezeten hebben, maar we willen de strijd aangaan met ze in 2016."

 

RSS News Feed