Nieuws

Mirjam Pol houdt vol in een loodzware Dakar Rally

De 40ste editie van de Dakar Rally wordt nu al bestempeld als de aller zwaarste Dakar sinds deze gereden wordt in Zuid Amerika. De terugkomst in de Dakar Rally van Mirjam Pol als deelneemster krijgt daardoor wel extra gewicht.

Al in het begin van de rally kwam Mirjam Pol zwaar ten val waar ze een zeer pijnlijke rechterarm aan overhield. Naar nu blijkt was dat het moment dat ze haar onderarm heeft gebroken. Gecontroleerd en de risico’s afgewogen, heeft zij besloten dat zij met deze blessure toch haar Dakar Rally kon voortzetten.

Haar doelen voor deze Dakar heeft zij bijgesteld met het ongelofelijke resultaat dat zij op dit moment als tweede vrouw in het damesklassement haar één na laatste special stage is gestart.

 Ook in de tweede week heeft zij bijzondere avonturen meegemaakt, juist omdat zij achterin het deelnemersveld rijdt. Soms was zij een steun en toeverlaat van haar collega motorrijders en soms heeft zij dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van hen. Na het eerste gedeelte van de Marathon-etappe (etappe 7) was voor haar de koek bijna op. Toch wist ze zich weer te herpakken en verscheen ze in het volgende bivak!

Zo’n moment heeft zij ook gehad nadat zij in het donker, als de allerlaatste motorrijder, een tweede gedeelte van een etappe uit reed en zwaar ten val kwam met een snelheid van 110 kilometer per uur. Zowel zij als ook haar motor kwamen zwaargehavend aan de finishstreep. En dan blijkt pas hoe belangrijk het is dat zij een fantastisch team achter zich heeft staan. Mensen die haar moed inspreken, die het inkleuren van een roadbook van haar overnemen en die zorgdragen voor haar motor. De teamleden van het HT RALLY RAID doen het allemaal met zorg en liefde.

De eindstreep in Córdoba, Argentinië is in zicht. Als zij zaterdag 20 januari op het podium staat, kan ze terugkijken op een onwaarschijnlijk zware Dakar Rally waarin ze heeft laten zien nog steeds over de juiste mentaliteit te beschikken.

Alle voorbereidingen en trainingswedstrijden voor deze editie van deze Dakar Rally zijn zeer zinvol gebleken en passen perfect in het drie-jaren Dakar-plan dat Mirjam voor ogen heeft.

 Maar eerst wachten haar nog twee loodzware en verraderlijke etappes in de Dakar Rally 2018. 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed