Nieuws

Thierry Neuville wint Rally van Polen

Met een derde overwinning dit seizoen in het WRC kampioenschap weet Thierry Neuville met zijn Hyundai I20 Coupe Wrc de achterstand op Sébastien Ogier te verkleinen tot 11 punten.

In erg natte weersomstandigheden tijdens de eerste etappe op vrijdag 30 juni verloor Ogier (Ford Fiesta Wrc '17) door een excursie al snel de aansluiting vooraan. 

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris Wrc), Ott Tänak (Ford Fiesta Wrc '17) en Neuville wisselden van positie in het klassement, maar werden halverwege de tweede etappe getroffen door problemen. Tänak verloor zijn achterspoiler, Neuville reed lek en Latvala verloor de aandrijving van zijn Yaris WRC. 

Tänak hield ondanks de ontbrekende achterspoiler de schade beperkt en volgde met ingang van de slotetappe Neuville op een luttele twee seconden. Door de snelste tijd te rijden op de eerste proef van de slot etappe wist Tänak Neuville te passeren. Helaas moest Tänak, na een boom te hebben geraakt op de volgende proef, opgeven.  Neuville reed vervolgens onbedreigd naar de finish. Zijn teamgenoot Hayden Paddon wist met een tweede plaats zijn eerste podium resultaat van het seizoen te boeken. Ogier kwam met een derde plaats alsnog op het podium.

Tekst: Niek Bakker
Foto's: Marcin Kaliszka
RSS News Feed