Nieuws

Peter Erren blaast motor op voor de start

Het was de bedoeling van Peter Erren om op een stuk van ongeveer 300 kilometer de motor van de Bowler even lekker te laten inlopen. Maar na 130 kilometer Marokkaanse snelweg plofte het motorblok. “Een grote rookwolk, alle olie eruit, dus einde verhaal”, vertelt Erren gelaten. 

“We hebben meteen actie ondernomen. Er zou een nieuw blok worden ingevlogen vanuit Nederland, maar op Schiphol werd het geweigerd, omdat er olie uit lekte. Dus zijn we in Casablanca op zoek gegaan en bij een BMW-dealer vonden we achterin de schuur twee gebruikte blokken.”

In plaats van rustig naar de keuring te gaan, moest het team van Erren Rally Racing dus vol aan de bak om het kapotte blok, waar een vuistgroot gat in was geslagen, te vervangen zodat de auto zondag alsnog naar de keuring kan en maandag aan de start kan verschijnen. “En dan uitzoeken wat er precies mis is gegaan, want het kan in het nieuwe computersysteem zitten en als dat het geval is, zou het ook met een nieuw blok mis kunnen gaan. Dat willen we natuurlijk niet.” 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed