Nieuws

VDZ Racing start seizoen 2016 in Zandvoort

Op zaterdag 27 februari start het Nederlandse rallyseizoen weer met de Circuit Short Rally op het Circuit Park Zandvoort, en natuurlijk ontbreekt VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande, niet op de startlijst. Al sinds de start van het rallyteam staat deze rally jaarlijks op het programma.

Op het Circuit Park Zandvoort staan 6 klassementsproeven op het programma. Nadat in eerste instantie het aantal deelnemers behoorlijk laag was, is er de laatste weken een eindsprint ingezet waardoor het aantal deelnemende equipes op 45 uitkomt. Nieuw dit jaar is een regroup in het centrum van Zandvoort, om zo een nog groter publiek te bereiken.

De servicemannen van VDZ Racing hebben het rallywapen in de winter helemaal uit elkaar gehaald  en opnieuw opgebouwd zodat er met de auto weer om mooie resultaten gestreden kan worden. Naast de seizoensopener staat de Nissan 350Z Challenge ook weer op het programma in 2016. Verder zal de Peugeot 205 GTi ook weer in Nederland gaan rijden, daarover later meer. Verder zal het team aan zoveel mogelijk wedstrijden in Nederland deelnemen om een hoge klassering in het Rally Club Holland af te dwingen aan het einde van het seizoen. Ook staan enkele buitenlandse wedstrijden op het programma. De ambitie voor de Nissan 350Z Challenge is het kampioenschap.

Roel: “Ik kijk enorm uit naar seizoen 2016! Vorig jaar hebben Ilse en ik enorme stappen gemaakt en daar gaan we dit jaar hopelijk de vruchten van plukken. De voorgaande 2 jaren hebben we in Zandvoort de Nissan-klasse gewonnen en dat is voor dit jaar ook het doel, alsmede natuurlijk weer ritme opdoen om straks in de Nissan 350Z Challenge hoge ogen te gaan gooien.”

Ilse: “Na een lange winterstop is het dan eindelijk weer zover. We mogen weer van start met de Nissan. Onze monteurs hebben de afgelopen maanden de auto volledig uit elkaar gehad om alles goed na te kijken. Nu zit de auto weer in elkaar en kunnen we zaterdag weer van start tijdens onze eerste rally van dit seizoen. Afgelopen seizoen hebben Roel en ik samen veel geleerd en zijn we goed op elkaar ingespeeld. We gaan dat dit seizoen dan ook zeker voort zetten. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!”

RSS News Feed