Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
Kapotte band voor Ton van Genugten
Valse start voor Outland Rallyteam
Van Genugten gaat testen in Marokko
Outland Rallyteam onderweg naar Marokko
Van Loon begint rallyseizoen in Marokko
MDC 2019 breekt alle records

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald. Een week geleden was het duo het sterkst in de RC3 klasse bij de Sezoensrally in België, dit weekend herhaalden ze dat huzarenstukje tijdens de ELE Rally rondom Eindhoven.

De ELE Rally is de oudste rally van Nederland en is beroemd en berucht om de vele uitdagende onverharde secties. Vooral de bossen rond Wintelre zijn geliefd bij rallyminnend Nederland om de spectaculaire doorkomsten over de gravelpaden. Hevige regenval gooide dit jaar echter roet in het eten. De wateroverlast die ontstond zorgde ervoor dat delen van de proeven volledig blank stonden en meer van een rivier weg hadden dan van een weg. De omstandigheden waren dermate slecht dat de wegen zwaar beschadigd zouden worden als er met rallyauto’s overheen gereden zou worden en veel deelnemers waarschijnlijk vast zouden komen te zitten. De organisatie moest dan ook noodgedwongen op het laatste moment aanpassingen in de route doorvoeren om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

Het karakter van de wedstrijd veranderde hierdoor behoorlijk. De landelijke proeven werden drastisch ingekort en vrijwel alle onverharde secties verdwenen uit het routeboek. Voor Souman een teleurstelling vanuit het perspectief van de liefhebber, maar ook een kans, Souman kan goed uit de voeten op de proeven op industrieterreinen die allemaal gehandhaafd konden worden.

Souman slaat direct op de eerste proef een goede slag met een tweede tijd en houdt die plek vast tot het einde van de openingsdag. Na het voorproefje van vier proeven op vrijdag wachtten de deelnemers nog 11 proeven op zaterdag. Ook hier is Souman er direct bij en op de eerste proef zaterdagmiddag neemt hij de leiding in handen. De rest van de dag rijdt hij met beleid om de leiding te consolideren. Zonder al te veel risico te nemen bouwt Souman zijn leiding op Dakar ganger Anja van Loon uit om uiteindelijk met ruim anderhalve minuut marge de vloot van vier Clio’s achter zich te laten en zich in het centrum van Son tot klassewinnaar, en knap tiende algemeen, te laten kronen.

De volgende wedstrijd van Souman en Alons is de Vechtdal Rally op 22 juni in de omgeving van Hardenberg en Coevorden.

Paul Souman zei:
“Het was zonde dat de wedstrijd zo ingekort moest worden, maar hulde voor de organisatie dat ze het hebben gedaan zodat we toch konden rijden. Desondanks was het alsnog een lange en zware wedstrijd. Het ging erg lekker, die industrieterreinen liggen me wel, daar rijden we ook algemeen goede tijden. Verder hebben we geen risico’s hoeven nemen om de winst mee naar huis te kunnen nemen, super tevreden!”

Uitslag ELE Rally, Son, 24/25-5-2024

  1. Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Ford Fiesta R5;
  2. Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +17,6
  3. Lambert Parren / Marieke Slob – Mitsubishi Lancer Evo X; +3.29,1
  4. Jelte de Boef / Jorie Christiaens – Ford Fiesta R5; +3.46,0
  5. Stig Andervang / Johan Findhammer – Hyundai i20 N Rally2; +4.09,3
  6. Edwin Wils / Wim Stupers – Mitsubishi Lancer Evo VII; +4.35,3
  7. Ronald van Loon / Martin Nortier – Hyundai i20 R5; +5.26,0
  8. Henk Vossen / Radboud van Hoek – Hyundai i20 N Rally2; +8.06,0
  9. Nard Ippen / Mark Bierbooms – Renault Clio Rally5; +8.27,1

10. Paul Souman / Arjen Alons – Ford Fiesta Rally3; +8.38,2

RSS News Feed