Nieuws

Havelte maakt zich op voor VHC Offroad Rally

Na de spectaculaire openning van het NKORR seizoen op het strand van IJmuiden is het op 1 en 2 april al weer tijd voor de 2de offroad rally van het seizoen. Het militair terrein in Havelte is het decor van de VHC Offroad Rally Havelte. Ruim 40 deelnemers uit binnen en buitenland zullen in 2 dagen tijd bijna 400 kilometer afleggen in de bosrijke omgeving van Havelte. 

Komend weekend zullen de 40 ingeschreven equipes aan de bak moeten op de mooie proeven in Havelte. Naast lange rechte stukken bestaan de proeven uit zeer technische en vooral lastig te navigeren gedeeltes. Buiten de stuurmanskunst om zal de navigator een grote rol gaan spelen in het 2-daagse evenement. Vorig jaar zagen we al dat de verschillen gemaakt werden op de 2de dag van de wedstrijd en dat kwam vooral doordat het door het vele stof nog lastiger was om de juiste route te vinden, maar ook de modder in de bossen maakte de doorkomsten vaak spectaculair en uitdagend. Dakar coureur Ebert Dollevoet wist vorig jaar met zijn Volvo Buggy de winst naar zich toe te trekken.

De Bowler Wildcats waren op het strand van IJmuiden goed voor de eerste 3 plaatsen op het podium met Dave Klaassen en Tessa Rooth als winnaars, maar of zij er in Havelte wederom met de winst vandoor kunnen gaan is zeker geen zekerheidje.

Het service terrein bevind zich ook dit jaar weer op Atractiepark Duinen Zahte te Appelscha. De start van de klassementsproeven bevind zich nabij het militair oefenterrein langs de A32 op de grens van Overijssel en Drenthe. De eerste deelnemer gaat op zaterdag 1 april om 9:56 uur van start. In totaal worden er op zaterdag 1 april 3 klassementsproeven verreden. Op zondag zal de eerste deelnemer op 9:26 uur van start gaan en worden de laatste 2 kp's verreden. Om 17:30 uur zal de officiele uitslag bekend gemaakt worden en weten we wie de VHC Offroad Rally Havelte 2017 heeft gewonnen.

 



 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed