Nieuws

NKORR: Dollevoet wint VHC Havelte 500

Ebert Dollevoet en navigator Marcel Snijders hebben afgelopen weekend de VHC Havelte 500 op hun naam geschreven. De equipe wist er na twee zware dagen uiteindelijk met de algemene overwinning er vandoor te gaan.  Herman Jasper en Evert Blaauw wonnen de T1 klasse terwijl Bert Heskes en Rogier Lindeman de T2 klasse op hun naam schreven. Bij de Side by Sides was het Joost Hofmans die er met de overwinning vandoor ging.

Na de lange halen op het strand van IJMuiden was het afgelopen weekend weer tijd voor de VHC Havelte 500. Dit 2de evenement op de NKORR kalender staat bekend als zwaar en lastig voor de navigatoren en dat werd ook dit jaar weer waar gemaakt. Veel deelnemers waren al snel letterijk en figuurlijk de weg kwijt en moesten vaak meerdere rondjes rijden om de juiste route te vinden. Dat leidde vaak tot vreemde situaties op de baan. Het parcours op het defensie terrein in Havelte zorgde voor veel variatie. Van lange rechte halen in mul wit zand tot aan korte krappe, vaak modderige, paadjes door de bossen en de heide maakte het voor de deelnemers een mooie uitdaging.

Niet alleen de deelnemers hadden het zwaar, maar ook het materiaal kreeg het zwaar te verduren. Zo kreeg de snelle equipe Rick en Nienke Aarts problemen met de Bowler Wildcat en was een goede klassering in het klassement na de eerste dag verdwenen. Ook de winnaars van de strandrace in IJmuiden waren in Havelte niet erg fortuinlijk. De Daklapack equipe had tijdens de eerste proeven een probleem met de benzine toevoer van de Bowler en rolde later op de dag ook nog de auto op zijn dak. De schade viel mee, maar de kans op een mooie klassering was verkeken.

Ebert Dollevoet kende weinig problemen al had hij met zijn lange en twee-wiel aangedreven buggy wel moeite met de korte en krappe paden. Wellicht hielp zijn Dakar ervaring hem door de listige navigatie heen want na 2 dagen wist hij, net als vorig jaar, de winst naar zich toe te trekken. Het bleef uiteindelijk wel spannend tot aan het einde, want de nummers 2 en 3 zaten dicht bij. 

De organisatie van de vHC Havelte 500 kon na 2 dagen terugkijken op een geslaagd evenement. Het weer en het mooi uitgezette parcours zorgden voor een uitdagende rally waar iedereen na afloop erg over te spreken was. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed