Nieuws

Van Deijne opzoek naar afstelling nieuw rallywapen

Tijdens de komende editie van de Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort, zal de Brabantse Kevin van Deijne zijn debuut maken met de Skoda Fabia R5. In het seizoen 2017 proefde Kevin reeds een aantal wedstrijden aan het rijden met een Ford Fiesta R5 en in 2018 reed hij een volledig seizoen in de Fiesta R5.

“Tijdens de shakedown van de Portugese Algarve Rally in 2018 viel het ons op dat we, ten opzichte van de Fabia, alleen al bij de start en het eerste begin van een proef veel tijd verloren. Daarop zijn we eens een Fabia gaan testen en ik voelde meteen al dat die auto verder in de ontwikkeling was dan de Fiesta. Met mijn rijstijl voelde de Fabia ook fijner aan,” vertelt Kevin.

Het team besloot dan ook om afscheid van de Fiesta te gaan nemen en een geschikte Fabia R5 te gaan zoeken. Men stuitte in die zoektocht op de ex-fabriekswagen waarin Kalle Rovanperä in het WRC2 kampioenschap had gereden. Bij Wevers Sport werd de auto opnieuw opgebouwd en onlangs heeft Kevin deelgenomen aan een tweedaagse testsessie in het zuiden van België. “We hadden gehoopt hier een afstelling voor droog asfalt te kunnen vinden maar het weer zat niet mee. Veel regen en dus modder, lagen er op het parcours,” aldus Kevin. “Wel heb ik gemerkt dat ik me in de Skoda fijner voel en meer vertrouwen heb.”

Tijdens de Circuit Short Rally hoopt Kevin een goede afstelling voor droog asfalt te kunnen vinden. Als de voorspellingen van het KNMI kloppen, zal dit geen probleem opleveren. “Voor ons is deze wedstrijd dan ook in feite als een test bedoeld. Uiteraard gaan mijn navigator Hein Verschuuren en ik de competitie met de andere rijders aan, maar dat is voor ons geen prioriteit,” laat Kevin weten. “We bereiden ons voor op het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy. Daar moeten we goed beslagen ten ijs komen. Daarnaast hebben we het plan opgevat om ook te gaan starten in de ADAC Rallye Deutschland.”

De rallykalender van 2019 ziet er voor Kevin als volgt uit:

15 & 16 maart
Zuiderzeerally ONRK / FIA Ben. Trophy

24 & 25 mei
ELE Rally ONRK

28 & 29 juni
Ypres RallyFIA Ben. Trophy

13 & 14 juli
GTC Rally ONRK / FIA Ben. Trophy

22 t/m 25 augustus
ADAC Rallye Deutschland WRC

6 & 7 september
Omloop van Vlaanderen ONRK

20 & 21 september
Hellendoornrally ONRK

27 & 28 september
East Belgian Rally FIA Ben. Trophy

19 & 20 oktober
Twente Rally ONRK

1 t/m 3 november
Rallye du Condroz FIA Ben. Trophy

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed