Nieuws

Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor VDZ Racing

Aankomende zaterdag start het Nederlandse rallyseizoen met de vertrouwde Circuit Short Rally op het Circuit Zandvoort. Na een winter van hard doorbikkelen staat team VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande voorop, weer te popelen om wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe seizoen, wat een aantal mooie uitdagingen in petto heeft. Voor deze wedstrijd heeft het team tevens trouwe sponsoren uitgenodigd om plaats te nemen in de hotseat naast Roel!

Na een lange winter waarin de Mitsubishi Lancer Evo X weer helemaal uit elkaar is gehaald en via de diverse sponsoren weer op poten is gezet kan er nu weer om mooie resultaten gevochten worden. Voorafgaand aan de Circuit Short Rally is er ook nog een dag getest in Rance (B) om te kijken of de auto weer aan de verwachtingen voldoet. Na de test was er een grote grijns te zien op de gezichten van Roel en Ilse.

Na een mooi seizoen in 2018 waarin het team debuteerde met de Evo X wil het team dit jaar voor nóg mooiere resultaten gaan. Daarom is er ook een flinke kalender samengesteld met liefst 11 wedstrijden! Voor het overgrote deel bekende wedstrijden, alhoewel het altijd afwachten is wat de verschillende organisaties voor verrassingen hebben voor de deelnemers ten opzichte van andere jaren. In augustus zal het team ook haar debuut maken in de ADAC Rallye Sulingen (D) en in september staat de Omloop van Vlaanderen (B) ook op het programma, die eerder met de Nissan 350Z verreden werd.

De Circuit Short Rally bestaat uit 2 klassementsproeven die elk 2 maal verreden worden, goed voor een dikke 50 kilometer op snelheid. De eerste auto zal rond 11:30 starten op de eerste klassementsproef en na 3 servicebeurten rond 16:27 finishen. Er staan totaal zo’n 50 teams aan de start en als dat een voorbode is voor de rest van het seizoen, zal dat tot grote deelnemersvelden leiden, wat natuurlijk weer goed is voor de Nederlandse rallysport.

Roel & Ilse: “Wat hebben we weer zin in het nieuwe seizoen. Ook al omdat de test zo goed beviel kunnen we niet wachten om hier op Zandvoort de draad weer op te pakken. Voor deze rally was er een mogelijkheid om dubbel in te schrijven zodat we ook de trouwe sponsoren de rit van hun leven kunnen geven door hen mee te nemen over de verschillende proeven. Dat belooft wat! Het zal wel weer ouderwets koud zijn in Zandvoort maar dat mag de pret niet drukken.  We gaan er een mooi weekend van maken met hopelijk een goed resultaat. Tot slot willen we de servicemannen nog extra bedanken voor de noeste arbeid die ze deze winter geleverd hebben. Hulde!”

Kalender VDZ Racing seizoen 2019:

Zaterdag 23 februari: Circuit Short Rally – Zandvoort

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart: Zuiderzee Rally – Emmeloord

Zaterdag  12 april: Centraal Nederland Rally – Barneveld

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei: ELE Rally – Eindhoven

Zaterdag 15 juni: Vechtdal Rally – Hardenberg

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juli: GTC Rally – Etten Leur

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus – ADAC Rallye Sulingen (D)

Zondag 25 augustus – Shortrally Kasterlee (B)

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september: Omloop van Vlaanderen – Roeselare (B)

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september: Hellendoorn Rally – Hellendoorn

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober: Twente Rally - Hengelo

RSS News Feed