Nieuws

Nieuws
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko

Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt.

Tim Coronel vliegt door de duinen
Tim Coronel vliegt door de duinen

Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen.

Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"
Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko.

SS2: Mooie dag voor Tim Coronel
SS2: Mooie dag voor Tim Coronel

Foum Zguid 18 april 2017 – Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten.

Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1
Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1

De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge was een Dakar waardige. Stof, stenen en smalle paden stonden er vandaag op het menu en met een hoge temperatuur was het afzien voor de deelnemers.

Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!
Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!

“Het wordt de zwaarste Dakar Rally op Zuid-Amerikaanse bodem”, waarschuwde de organisatie voorafgaand aan de 2017-editie.

SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom
SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom

Na enkele moeizame dagen hebben Tim en Tom Coronel de achtste etappe van de Dakar Rally 2017 zonder noemenswaardige problemen afgelegd.

Opnieuw een nachtje doorhalen voor Tom
Nachtje op de proef voor Tom Coronel
Etappe zege voor Kees Koolen tijdens SS5
SS4 Tim en Tom Coronel nemen geen risico
Zware dag voor Tim en Tom Coronel
Probleemloze 2de etappe voor Tim en Tom
Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Tim en Tom beginnen Dakar met 1-2’tje
1 / 3

Coronel klaar voor de start van Dakar 2020

JEDDAH – Na maanden van voorbereiding is het bijna zo ver: de Dakar Rally 2020 staat op het punt van beginnen. Tim en Tom Coronel hebben de shakedown en de technische keuring doorstaan en maken zich op voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië.

Het Dakar-circus is voor de editie van 2020 voor het eerst afgereisd naar het Midden-Oosten. Dat heeft de nodige gevolgen: nieuw en onbekend terrein, lagere temperaturen, minder uren daglicht en minder verbindingskilometers. Een ding blijft echter onveranderd: de organisatie heeft er alles aan gedaan om het de deelnemers zeer lastig te maken. Het is en blijft de zwaarste beproeving voor mens en machine, ook in een ander werelddeel.

Tim en Tom hebben de afgelopen jaren heel wat Dakar-ervaring opgedaan en maken zich niet al te druk. De voorbereiding verliep beter dan ooit, de Beast is weer flink verbeterd en met het humeur zit het altijd wel snor. Toch was het even schrikken tijdens de shakedown van donderdag: “Het eerste ritje was superleuk, vooral bij de eerste duinen”, zei Tom lachend. “Tim verstijfde bij de eerste de beste duin die hij zag. We gingen te langzaam en hij reed zich direct vast. Een goede kennismaking met het Arabische zand zullen we maar zeggen…” Tim erkent: “De shakedown was wel even nuttig: bij het eerste duintje stonden we inderdaad al tot de assen in het zand. Ik was iets te voorzichtig. Maar beter nu dan tijdens een stage.”

Rust en kalmte
De rest van de dag verliep overigens zonder problemen en boven verwachting goed, stelt Tom: “We hebben een paar kleine issues kunnen verhelpen maar daar is zo’n dag ook voor bedoeld. De auto heeft drie dagen op de boot gestaan dus alles moet weer even wakker geschud worden. Het ging goed, eigenlijk veel beter dan verwacht. De voorbereidingen zijn uitstekend verlopen, er heerst rust binnen het team. En de auto ging serieus lekker door het mulle zand. Tim kreeg ook steeds meer vertrouwen, hij had de snelheid er al flink in zitten. Dat was gaaf om te zien. Wij zijn er klaar voor!”

Ook Tim is zeer te spreken over de stand van zaken: “Ik kan niet anders zeggen dan dat de laatste dagen lekker verlopen zijn. De shakedown ging echt lekker. We zijn wat kleine dingen tegengekomen die we inmiddels verholpen hebben. Daar was ik wel blij mee want als zoiets je tijdens een stage gebeurt kan je er zomaar tijd door verliezen. Al met al ben ik dus super content, petje af voor iedereen in het team.”

De Beast 3.0 heeft de technische keuring met succes doorstaan en wacht nu in het parc fermé totdat de Dakar Rally op zondag van start gaat.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed