Nieuws

Nieuws
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko

Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt.

Tim Coronel vliegt door de duinen
Tim Coronel vliegt door de duinen

Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen.

Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"
Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko.

SS2: Mooie dag voor Tim Coronel
SS2: Mooie dag voor Tim Coronel

Foum Zguid 18 april 2017 – Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten.

Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1
Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1

De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge was een Dakar waardige. Stof, stenen en smalle paden stonden er vandaag op het menu en met een hoge temperatuur was het afzien voor de deelnemers.

Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!
Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!

“Het wordt de zwaarste Dakar Rally op Zuid-Amerikaanse bodem”, waarschuwde de organisatie voorafgaand aan de 2017-editie.

SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom
SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom

Na enkele moeizame dagen hebben Tim en Tom Coronel de achtste etappe van de Dakar Rally 2017 zonder noemenswaardige problemen afgelegd.

Opnieuw een nachtje doorhalen voor Tom
Nachtje op de proef voor Tom Coronel
Etappe zege voor Kees Koolen tijdens SS5
SS4 Tim en Tom Coronel nemen geen risico
Zware dag voor Tim en Tom Coronel
Probleemloze 2de etappe voor Tim en Tom
Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Tim en Tom beginnen Dakar met 1-2’tje
1 / 3

Rustig begin voor Bastiaan Nijen Twilhaar

maandag  2 januari, is de Dakar rally van start gegaan met een korte proef van 39 km en een lange verbinding over de weg van ruim 400 km. De proef was een half uurtje rijden vanaf de hoofdstad van Paraguay. Veel stelde de proef niet voor, het is meer om de startvolgorde voor de eerste serieuze proef van morgen te bepalen. 

De Nederlandse quadrijder Bastiaan Nijen Twilhaar was pas laat in de gelegenheid om naar Nederland te bellen. Bastiaan: “Voor de start moest iedereen zijn telefoon waarop G3 of G4 ontvangst mogelijk was inleveren. Op deze telefoons kun je heel simpel navigatie software op kwijt en dat is nu net niet de bedoeling in deze rally. Als het goed is heeft het team morgen voor mij en voor Kees andere telefoons geregeld. Gewon van die oude simpele Nokia’s denk ik. Vanmorgen was het wel een beetje stressen. Dat kwam omdat de taxi die ons vanaf het hotel naar de start zou brengen een lekke band kreeg. Dat begon al direct goed. En het vinden van een andere taxi die ons weg kon brengen bleek nog niet zo simpel. We waren maar net op tijd bij de start. Daar deed zich ook nog het probleem voor dat Kees zijn quad niet aan de gang kreeg. Accu leeg dachten we. Ik heb Kees vanuit het parc ferme naar de start gesleept. Hoe verzin je het? Net voor de start werd het euvel gevonden. De ‘dodemansknop’ van de quad was los gegaan. Wat een gestress om niks. Achteraf konden we er om lachen.”

De proef stelde niet heel veel voor. Bastiaan: “Ik heb het op de eerste dag heel kalm aan gedaan. Ik heb nog niet met deze Can Am in het terrein gereden en sinds de vorige Dakar heb ik geen quad meer gezien. Ik moet weer even het gevoel terug krijgen. Met een 23e plaats (van de in totaal 36 quads) ben ik tevreden. Klasseringen zijn voor mij niet belangrijk al is het wel zaak om toch een beetje vooraan te kunnen rijden zodat ik niet teveel in het stof van mijn voorgangers kom te rijden. De quad voelt goed dus ik heb er vertrouwen in. Bloedheet is het hier nog steeds maar daar kan ik wel tegen.”

De tweede etappe beslaat in zijn totaliteit iets meer dan 800 km waarvan 275 getimed. Dat wordt een lang dag op vier wielen.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed