Nieuws

Nieuws
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko

Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt.

Tim Coronel vliegt door de duinen
Tim Coronel vliegt door de duinen

Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen.

Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"
Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko.

SS2: Mooie dag voor Tim Coronel
SS2: Mooie dag voor Tim Coronel

Foum Zguid 18 april 2017 – Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten.

Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1
Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1

De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge was een Dakar waardige. Stof, stenen en smalle paden stonden er vandaag op het menu en met een hoge temperatuur was het afzien voor de deelnemers.

Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!
Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!

“Het wordt de zwaarste Dakar Rally op Zuid-Amerikaanse bodem”, waarschuwde de organisatie voorafgaand aan de 2017-editie.

SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom
SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom

Na enkele moeizame dagen hebben Tim en Tom Coronel de achtste etappe van de Dakar Rally 2017 zonder noemenswaardige problemen afgelegd.

Opnieuw een nachtje doorhalen voor Tom
Nachtje op de proef voor Tom Coronel
Etappe zege voor Kees Koolen tijdens SS5
Zware dag voor Tim en Tom Coronel
Probleemloze 2de etappe voor Tim en Tom
Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Tim en Tom beginnen Dakar met 1-2’tje
Rustig begin voor Bastiaan Nijen Twilhaar
1 / 3

SS4 Tim en Tom Coronel nemen geen risico

Na de zware etappe van woensdag hebben Tim en Tom Coronel de proef van donderdag zonder problemen doorstaan.
In de derde etappe moest Tom lange tijd gesleept worden na een probleem met de koppeling. Het euvel werd in het bivak snel verholpen door de technische toppers van het Maxxis Dakar Team, waardoor de gebroeders op donderdagochtend weer enthousiast aan de volgende uitdaging begonnen: een proef van 416 kilometer met de grensoversteek naar Bolivia.

De jongens moesten vlak na elkaar starten en besloten de gehele dag samen te rijden. Niet alleen erg praktisch, maar ook goed voor de nodige lol. Er werden geen onnodige risico’s genomen want tenslotte is er maar één doel: het halen van de finish. Richting het einde was er een ontsnappingsroute voor de deelnemers. Men kon ervoor kiezen om dwars door de uitdagende duinen te gaan, of er kon een eenvoudigere route naar het bivak gereden worden. Dat leverde weliswaar een tijdstraf van twaalf uur op, maar dat vonden de broers Coronel geen enkel probleem.

“Prima dagje weer!”, blikte Tim terug. “Het ging erg lekker, ik heb de hele dag achter Tom aan gereden. Af en toe stopten we en konden we even overleggen en bekijken hoe het ging. We hebben ontzettend gelachen, een super dag. In de duinen hebben we het zekere voor het onzekere genomen. Het was te riskant, we wilden op tijd in het bivak zijn. Er is maar één prio: finishen.”

Vrijdag 6 januari 
Etappe 5: Tupiza - Oruro
Lengte: 692 kilometer, special stage 447 kilometers (trucks rijden SS van 438 kilometer)

De Dakar maakt uitgebreid kennis met de Boliviaanse Altiplano. De grote verscheidenheid in terrein maakt dit tot een van de lastigste etappes van de rally. En er is geen moment om uit te rusten, want er staan twee duinensecties op het programma. Daardoor kan er in de laatste kilometers van de etappe nog veel gebeuren.

Tekst en foto's: Casper Bekking
RSS News Feed