Nieuws

Nieuws
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko

Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt.

Tim Coronel vliegt door de duinen
Tim Coronel vliegt door de duinen

Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen.

Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"
Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko.

SS2: Mooie dag voor Tim Coronel
SS2: Mooie dag voor Tim Coronel

Foum Zguid 18 april 2017 – Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten.

Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1
Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1

De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge was een Dakar waardige. Stof, stenen en smalle paden stonden er vandaag op het menu en met een hoge temperatuur was het afzien voor de deelnemers.

Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!
Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!

“Het wordt de zwaarste Dakar Rally op Zuid-Amerikaanse bodem”, waarschuwde de organisatie voorafgaand aan de 2017-editie.

SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom
SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom

Na enkele moeizame dagen hebben Tim en Tom Coronel de achtste etappe van de Dakar Rally 2017 zonder noemenswaardige problemen afgelegd.

Opnieuw een nachtje doorhalen voor Tom
Nachtje op de proef voor Tom Coronel
Etappe zege voor Kees Koolen tijdens SS5
SS4 Tim en Tom Coronel nemen geen risico
Zware dag voor Tim en Tom Coronel
Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Tim en Tom beginnen Dakar met 1-2’tje
Rustig begin voor Bastiaan Nijen Twilhaar
1 / 3

Probleemloze 2de etappe voor Tim en Tom Coronel

De eerste serieuze etappe van de Dakar Rally 2017 is achter de rug voor Tim en Tom Coronel. De gebroeders kwamen zonder problemen door de 275 kilometer lange etappe.

De dag begon met de nodige onduidelijkheid. Na de mooie 1-2 van Tim en Tom in de UTV-klasse van de openingsdag, kwam de mededeling van de organisatie dat het tweetal werd overgeplaatst naar het autoklassement. De buggy zou te snel zijn voor de UTV’s.

Tim en Tom trokken zich weinig aan van de ophef en gingen lekker zitten voor de 275 kilometer proef. Na ruim drie uur in de brandende zon te hebben gereden, kwam het tweetal over de meet: Tim als 39e, Tom daar zes plaatsen achter.

Gelukkig was er af en toe een flinke waterbak. Dat zorgde voor de nodige verkoeling, zo lachte Tim na afloop: “Ik heb lekker voor duikboot gespeeld. Zo’n bak water in je gezicht is met dit weer heerlijk! Voor de rest een prima dagje. Veel modder en veel rechte stukken met hoge topsnelheden. De motortemperatuur liep wat op dus ik heb het verder lekker rustig aan gedaan. Gewoon finishen, dat was het belangrijkste. En al die toeschouwers langs het parcours, echt fantastisch.”

Woensdag 4 januari
Etappe 3: San Miguel de Tucumán - San Salvador de Jujuy
Lengte: 780 kilometer, special stage 364 kilometer (trucks rijden SS van 199 kilometer)

De deelnemers gaan de hoogte in, maar ook de temperatuur zal aanzienlijk toenemen. De eerste off-road secties van de Dakar Rally 2017 staan op het programma dus de deelnemers zullen flink aan de bak moeten. Ook zullen er heel wat rio’s doorwaad moeten worden. Nauwkeurigheid is geboden. 

Tekst en foto's: Casper Bekking
RSS News Feed