Nieuws

Outland Rallyteam onderweg naar Marokko

Op 12 april 2019 gaat de Morocco Desert Challenge van start en het Outland Rallyteam is van de partij. Op het moment van schrijven is de blauwe Bowler Desert Warrior met startnummer 375 onderweg naar Marokko, maar voorafgaand aan het vertrek was er nog voldoende te doen voor Helene en het Outland Rallyteam.

Bowler Desert Warrior goedgekeurd!
Na een jaar keihard werken was op 16 maart 2019 het moment daar. De Bowler moest klaar zijn voor de pre keuring en de spanning liep op. Ondanks dat de auto aan alle regels voldoet moet de organisatie van de Morocco Desert Challenge nog wel de stempels op de controlekaart zetten. Tijdens de keuring wordt er niet alleen naar de technische staat van de auto gekeken, maar ook de outfits en de helmen van de coureur en navigator worden gekeurd. Na een uitgebreide inspectie werd de auto goedgekeurd en werd het startnummer 375 op de auto geplakt.

Sponsordag en 4x4 vakantiebeurs
Na de belangrijke technische keuring viel er een last van het team af en was het tijd voor een beetje ontspanning. Op zondag 17 april werden de sponsors en relaties in het zonnetje gezet en kon het team de blauwe Bowler Desert Warrior de sporen geven op het terrein van Action Planet. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men met eigen ogen zien dat de auto en het team er klaar voor zijn en de liefhebbers werden getrakteerd op een taxiritje in de Bowler. Een week later stond de Outland Rallyteam Bowler op de 4x4 vakantiebeurs in Loon op Zand. Dit evenement was de laatste kans om de auto aan het publiek te laten zien voordat deze op transport naar Marokko ging. Er was een hoop belangstelling voor de auto en er werden vele vragen beantwoord. Al met al een drukke maar leuke week voor het team.

De auto is inmiddels onderweg naar Marokko en Helene en het team vertrekken dinsdag 9 april. Bij aankomst zal de auto inmiddels gearriveerd zijn en kan het team de voorbereidingen gaan treffen voor het echte werk, de start van de Morocco Desert Challenge op 12 april. Voor die tijd zal de auto nog een laatste check krijgen en dan moet het gaan gebeuren. Helene is er klaar voor: “Het is spannend en het komt nu wel erg dichtbij, maar we hebben er erg veel zin in. Ik rij samen met Jacob Outenaar, die de Morocco Desert Challenge al 8 keer gereden heeft dus hij kan mij goed door de duinen loodsen. Ed Hijstek en Tijs-Jan Westrup zijn de monteurs van het team en hebben beiden veel ervaring  dus ook daar zit het goed. Wat ons betreft mag het beginnen”, aldus Helene van der Valk

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed