Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
1 / 11

Zware crash in Eurol Hellendoorn Rally voor Bob de Jong

De titelaspiraties van regerend Open Nederlands Rally Kampioen Bob de Jong gingen met een zware klap van tafel toen de Hyundai-rijder op de negende klassementsproef van de Eurol Hellendoorn Rally met hoge snelheid van de weg vloog. De Jong en zijn navigator kwamen er zonder kleerscheuren van af, Erik de Wild klaagde wel over pijnlijke ribben. Maar de impact was dan ook groot en de schade aan de auto valt zeker niet mee. Daarmee lijkt het seizoen voor Bob de Jong en Erik de Wild aan een vroegtijdig einde te komen. Vrijdag begon het duo voortvarend aan de 40e editie van de Eurol Hellendoorn Rally en gaven ze goed partij aan de Franse toprijder en latere winnaar Stéphane Lefebvre (Citroën) en Hans Weijs (Ford).

Mede door de deelname van Jos Verstappen kwamen tienduizenden bezoekers op het evenement af en de organisatie slaagde erin een mooie wedstrijd voor te schotelen met prachtige klassementsproeven en een sterk deelnemersveld. Vanaf de start was het duidelijk dat Lefebvre en Weijs de toon zouden zetten, maar Bob de Jong gaf zich niet meteen gewonnen en sloot aan op de derde plaats. “Het was vrijdagavond voor iedereen lastig om in het ritme te komen,” aldus Bob de Jong bij terugkeer in het servicepark na de eerste 6 klassementsproeven. “Vooral de bandenkeuze en de afstelling was moeilijk, omdat er zware buien werden voorspeld, maar die bleven vooralsnog uit.”

Ook zaterdag vormde de onvoorspelbaarheid van het weer een extra uitdaging voor de rijders. “Het ene moment regende het heel hard bij de start van een klassementsproef en dan scheen de zon weer bij de finish,” wist ook Erik de Wild, die Buienradar goed in de gaten hield. Het Hyundai-duo handhaafde zich zaterdag op de eerste proeven op de derde plaats, waarbij ze Jos Verstappen (Citroën), Jim van den Heuvel (VW) en Gert-Jan Kobus (Skoda) op achterstand zetten. Op KP9 (Beuseberg) ging het echter mis. In een snelle rechterbocht precies op de finish van de klassementsproef lag veel zand op de weg en daarop schoof de auto met hoge snelheid naar buiten, waarbij het linker achterwiel ‘hapte’ in een greppel en de auto om zijn as deed tollen en in het struweel deed belanden, met grote schade tot gevolg: “Het gebeurt in een split second en dan ben je passagier in je eigen auto,” aldus Bob de Jong, die bij bestudering van de on-board beelden nog even twijfelde of de auto misschien zelfs over de kop was geslagen en weer op zijn wielen was geland… Dat zal wellicht later nog duidelijk worden als de auto in de werkplaats van DDG Motorsports in Amersfoort aan een nader onderzoek wordt onderworpen. “Maar het is nu al wel duidelijk dat de schade zo groot is dat deelname aan de Twente Rally komende maand wellicht een te grote uitdaging vormt. Daarmee lijkt het seizoen ten einde. Spijtig, maar dat hoort ook bij rallysport,” concludeert een realistische Bob de Jong. “Maar we laten snel weer van ons horen wat de plannen zullen zijn.”

RSS News Feed