Nieuws

Nieuws
Van Loon tevreden met top tien ondanks problemen
Van Loon tevreden met top tien

De eerste honderdtachtig kilometer van de Baja Aragon zijn niet makkelijk.

Monaco basis voor WRC Rally van Monte-Carlo 2022
Monaco basis voor Rally van Monte-Carlo

De openingsronde van het hybride tijdperk van het WRC in de rally van Monte-Carlo volgend jaar zal voor het eerst sinds 2006 uitsluitend in Monaco plaatsvinden.

Mirjam Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup
Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup

De FIM Baja World Cup is het belangrijkste kampioenschap van rallyraces in Baja-stijl, dat sinds 2012 wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme.

Rovanperä wint de WRC Rally van Estland
Rovanperä wint de WRC Rally van Estland

Kalle Rovanperä schreef zondag geschiedenis als jongste winnaar van een FIA World Rally Championship-ronde na een meesterlijke rit in de WRC Rally van Estland.

4de plaats voor Gert-Jan Kobus in zeiknatte GTC rally.
4de plaats voor Gert-Jan Kobus

Tien maanden geleden maakte het duo nog hun debuut met de nieuw aangekochte Skoda Fabia R5 en wisten zij dit debuut te bekronen met een zesde plaats algemeen in de Vechtdal Rally.

Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally
Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally

Tijdens de tweede editie van de ACtronics Achterhoek Rally zal KP Ruurlo voor het eerst haar intrede maken.

De Jong wint GTC Rally na boeiend duel
De Jong wint GTC Rally na boeiend duel

Voor de vierde keer en voor de tweede opeenvolgende keer heeft Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de GTC Rally op zijn naam geschreven

NED Historic: De Leeuw verslaat Lietaer
Nederlands rallykampioen Bob de Jong aan de start van GTC Rally
Spektakel verzekerd in NED Historic Rally
GTC: de Jong krijgt stevige concurrentie
Mammoet Rallysport tevreden terug
Koolen: "de kortste, maar niet de leukste"
Toeschouwers welkom op de GTC Rally
Mammoet voorzichtig uit de startblokken
1 / 8

Bob de Jong aan de start in Vechtdal Rally

Na een noodgedwongen uitstel zal op zaterdag 19 september onder een streng corona-protocol het Nederlandse rallyseizoen alsnog van start gaan. Weliswaar zonder publiek wordt op de datum van de geannuleerde Eurol Hellendoorn Rally de uitgestelde Vechtdal Rally verreden. De Nederlandse rallyrijders kijken reikhalzend uit naar dit moment. Regerend Nederlands rallykampioen Bob de Jong wordt met zijn Hyundai i20 R5 tot de kanshebbers gerekend, maar de tegenstand is sterk met naar verwachting een 9-tal R5 bolides aan de start. De 34-jarige Bob de Jong is met zijn snelle Hyundai een van de smaakmakers in de rallysport. Vorig jaar stond er geen maat op de Hyundai-coureur, die overtuigend de Open Nederlandse Rallytitel won. Begin maart testte hij zijn rallywapen op een parcours in Niederrhein (Weeze), maar sindsdien staat de rally-auto stil en heeft Bob de Jong zich fit gehouden met mountainbiken.

‘Never change a winning team’ is het motto van de Open Nederlands Rallykampioen: “Dat betekent dat ik vol vertrouwen aan dit verlate nieuwe seizoen begin met in de ‘hot seat’ mijn vertrouwde navigator Bjorn Degandt. En DDG Motorsports van Dick de Graaff zorgt uiteraard ook dit seizoen weer voor een optimale preparatie van de Hyundai i20,” aldus Bob de Jong. Hoewel de auto weer in een compleet nieuwe uitmonstering – met dank aan Succes Signs van voormalig rallykampioen Dennis Kuipers – zal verschijnen is de Hyundai i20 R5 technisch gezien vrijwel identiek aan de auto van vorig jaar. “Hyundai Motorsport heeft nog wel wat updates ontwikkeld, zoals op het gebied van de schokdempers en die gaan we in de Vechtdal Rally voor het eerst in competitieverband benutten,” aldus Bob de Jong, na de succesvol verlopen testdag op Niederrhein begin maart. Drie keer eerder kwam Bob de Jong in de Vechtdal Rally in actie met drie verschillende auto’s; in 2010 resulteerde dat met een Groep N in de 8e plaats algemeen; in 2012 zegevierde hij met een WRC en in 2015 viel hij uit met een R5. “We zullen de eerste proeven kijken waar we staan en of we mee kunnen dingen naar de overwinning, maar een podiumplaats moet er normaal gesproken wel inzitten,” weet ook De Jong’s Belgische navigator Bjorn Degandt. De tegenstand in de R5 categorie komt van Gert-Jan Kobus (Skoda), Mark van Eldik (VW), Henk Vossen (Ford), Roald Leemans (DS), Martin van Iersel (Hyundai) en van Michiel Becx, Jasper en Jim van den Heuvel (merk nog onbekend).

De Prima ACON Vechtdal Rally vindt op zaterdag 19 september plaats; de start is om 13:01 uur en de finish is voorzien om 17:50 uur. De rally rond Hardenberg telt drie unieke klassementsproeven, die elk twee keer worden verreden. De gezamenlijke lengte van de klassementsproeven bedraagt 85 km, terwijl de totale lengte 195 km is. De start van de rally is bij Prima Equipment in Hardenberg, waar ook het servicepark is gesitueerd. Voor meer info kijk op www.vechtdalrally.nl.

Dit jaar wordt Bob de Jong Rallying ondersteund door Hyundai, Eurol, Michelin, Hoevenberg Service, BdJ Imports, Succes Signs en Chapter3.

RSS News Feed