Nieuws

Nieuws
Meesterlijke Rovanperä wint Akropolis Rally
Meesterlijke Rovanperä wint Akropolis Rally

De twintigjarige Kalle Rovanperä boekte zondagmiddag zijn tweede overwinning in het FIA World Rally Championship nadat hij de EKO Acropolis Rally Greece had gedomineerd.

Rallykampioen Bob de Jong wil vlammen in Eurol-Hellendoorn Rally
Bob de Jong wil vlammen in Hellendoorn

Rallykampioen Bob de Jong wil vlammen in Eurol-Hellendoorn Rally

Nieuw avontuur VDZ Racing alweer snel ten einde
Nieuw avontuur VDZ Racing snel ten einde

Vorige week zaterdag stond voor VDZ Racing de primeur op de kalender, het team zou met hun nieuw opgebouwde Peugeot 206 debuteren in de Peugeot 206 Rally Cup in de Vechtdal Rally in Hardenberg en omgeving.

de Mevius wint Omloop van Vlaanderen
de Mevius wint Omloop van Vlaanderen

De 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen, de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, heeft alle verwachtingen ruimschoots ingelost.

Ludwig pakt zege in Historic Vechtdal Rally
Ludwig pakt zege in Historic Vechtdal Rally

Marcel Ludwig en Jos Huibers hebben zaterdag met overmacht de Historic Vechtdal Rally gewonnen.

Michiel Becx wint de Vechtdal Rally
Michiel Becx wint de Vechtdal Rally

Michiel Becx en Sander van Barschot hebben zaterdag de Vechtdal Rally rondom Hardenberg op hun naam geschreven.

 

Neuville wint rally van Ieper
Neuville wint rally van Ieper

Thierry Neuville boekte zondagmiddag zijn eerste thuis overwinning van het FIA World Rally Championship-seizoen in de rally van Ieper.

Wydaeghe en Jamoul op bekend terrein
Belgen meten zich met de wereldtop
Van Loon geniet van demo's in Assen
MirjamPol wint Baja van Hongarije
Omloop van Vlaanderen op ERT kalender
De Cecco met Fabia Rally 2 naar Ieper
Rally van Ieper: Startveld van 108 teams
Van Loon tevreden met top tien
1 / 9

Teleurstelling met lichtpuntjes in Vechtdalrally

Afgelopen weekend ging in Nederland de eerste rallywedstrijd van het seizoen dan eindelijk van start. De wereldwijde pandemie van het Coronavirus zorgde ervoor dat het organiseren van een dergelijk groot evenement lange tijd niet mogelijk was. Onder strenge voorwaarden is het uiteindelijk toch mogelijk gebleken de ruim honderd hunkerende deelnemers weer van start te kunnen laten gaan. Onder de deelnemers ook de equipe van Rally Team Leemans. Aan het stuur van de Citroën DS3 R5 was het Roald Leemans die ter zijde werd gestaan door zijn vaste navigator Chris van Waardenburg.

De organisatie had drie klassementsproeven, die elk twee keer moesten worden verreden, uitgezet. Zo kregen de deelnemers 85 wedstrijdkilometers voorgeschoteld. De algemene eindoverwinning was voor Jasper van den Heuvel, terwijl Roald en Chris uiteindelijk op een achtste plaats eindigden. “We hebben toch serieus gas gegeven,” kijkt Roald terug op deze wedstrijd. “Meer zat er voor nu echt niet in!”

Ondanks dat het tweetal graag een beter resultaat had gezien, zien ze ook een aantal lichtpuntjes. “De auto voelde goed aan. We hebben na de laatste wedstrijd in 2019 veel aan de auto verandert. Zo hebben we een andere mapping voor de motor ingevoerd en hebben we een versnellingsbak geplaatst met langere overbrengingsverhoudingen. Dat geeft ons een hogere topsnelheid.”

Het team heeft deze wedstrijd met andere remblokken te gaan rijden. “Dat was wel even wennen,” aldus Roald. “In de eerste boucle van drie proeven hebben we die volledig verbrand. Dat geeft dan niet het vertrouwen dat je graag in de auto zou willen hebben. Na de service, waar de blokken door nieuwe exemplaren werden vervangen, ging het stukken beter.”

Al het werk aan de auto is daarmee niet voor niets geweest. Het gewicht van de auto is naar beneden gebracht door vele metalen delen te vervangen door carbon onderdelen. Ook het differentieel, de achilleshiel van het afgelopen seizoen, is aangepakt. “Vorig seizoen moesten we veelal de handdoek in de ring werpen. Ondanks dat we nog op zoek zijn naar wat meer snelheid, is alles heel gebleven en konden we probleemloos de wedstrijd uitrijden. Daarmee kijken we niet alleen naar het resultaat, maar zien we ook dat alle werk niet voor niets is geweest.”

Met de DS3 R5 die nu in een zo goed als nieuwstaat is, komt het team over twee weken weer aan de start. Dan is het de ACtronics Achterhoek Rally die op de kalender staat. Daar staan dan 81 kilometers op het programma die de deelnemers op snelheid dienen af te werken. Op zaterdag drie oktober zal rond 11:31u deze wedstrijd van start gaan.

Tekst: Press release
Foto's: WiMo
RSS News Feed