Nieuws

Nieuws
Van Loon tevreden met top tien ondanks problemen
Van Loon tevreden met top tien

De eerste honderdtachtig kilometer van de Baja Aragon zijn niet makkelijk.

Monaco basis voor WRC Rally van Monte-Carlo 2022
Monaco basis voor Rally van Monte-Carlo

De openingsronde van het hybride tijdperk van het WRC in de rally van Monte-Carlo volgend jaar zal voor het eerst sinds 2006 uitsluitend in Monaco plaatsvinden.

Mirjam Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup
Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup

De FIM Baja World Cup is het belangrijkste kampioenschap van rallyraces in Baja-stijl, dat sinds 2012 wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme.

Rovanperä wint de WRC Rally van Estland
Rovanperä wint de WRC Rally van Estland

Kalle Rovanperä schreef zondag geschiedenis als jongste winnaar van een FIA World Rally Championship-ronde na een meesterlijke rit in de WRC Rally van Estland.

4de plaats voor Gert-Jan Kobus in zeiknatte GTC rally.
4de plaats voor Gert-Jan Kobus

Tien maanden geleden maakte het duo nog hun debuut met de nieuw aangekochte Skoda Fabia R5 en wisten zij dit debuut te bekronen met een zesde plaats algemeen in de Vechtdal Rally.

Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally
Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally

Tijdens de tweede editie van de ACtronics Achterhoek Rally zal KP Ruurlo voor het eerst haar intrede maken.

De Jong wint GTC Rally na boeiend duel
De Jong wint GTC Rally na boeiend duel

Voor de vierde keer en voor de tweede opeenvolgende keer heeft Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de GTC Rally op zijn naam geschreven

NED Historic: De Leeuw verslaat Lietaer
Nederlands rallykampioen Bob de Jong aan de start van GTC Rally
Spektakel verzekerd in NED Historic Rally
GTC: de Jong krijgt stevige concurrentie
Mammoet Rallysport tevreden terug
Koolen: "de kortste, maar niet de leukste"
Toeschouwers welkom op de GTC Rally
Mammoet voorzichtig uit de startblokken
1 / 8

Peterhansel op weg naar 14de overwinning

Stephane Peterhansel is na etappe 10 en 11 hard op weg naar zijn 14de Dakar overwinning. De Fransman rijdt tot nu toe een foutloze rally ondanks en wist nog maar 1 etappe te winnen met de X-Raid Mini. De strijd tussen Peterhansel en Nasser Al-Attiyah was spannend, maar lijkt nu toch echt we lin het voordeel van de Fransman beslist te gaan worden. Er kan nog van alles gebeuren tijdens de laatste etappe, maar de achterstand van 15 minuten lijkt teveel om goed te maken voor Al_Attiyah.

Net zoals tijdens de 10de etappe was Nasser Al-Attiyah met zijn Totyota HI-lux sneller dan Peterhansel, maar de tijd die hij goedmaakte was steeds maar marginaal. Peterhansel leek vandag lange tijd op de winst af te stevenen, maar tegen het einde van de etappe moest hij toch bijna 2 minuten toegeven. Al-Attiyah won de 11de etappe en moet hopen op problemen voor Peterhansel morgen wil hij nog kans maken op de overwinning.

Achter de twee leiders in het klasement was het Carlos Sainz die een derde plaats pakte met de X-Raid Mini. Sainz kende een lastig begin van de Dakar, maar laat zo nu en dan wel zien dat hij zeker mee kan doen voor het podium. De achterstand op de nummers 1 en 2 in het klassement is te groot om nog een kans te maken op de overwinning, maar een 3de plaats voor Sainz is wel zeker. Veel verrassingen waren er niet in de top 10 vandaag en het lijkt er wel op dat de top 5 algemeen wel vast staat. Daarachter zijn er nog equipes die een plaatsje kunnen goedmaken. 

De laatste etappe van Dakar 2021 is zeker geen gemakkelijke ondanks de relatief korte proef van 200 kilometer. De deelnemers moeten nog een aantal duinen trotseren waar je alsnog veel tijd kunt verliezen. 

 

RSS News Feed