Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
1 / 11

Eduard Eertink wil verder in GR Yaris Challenge

Ondanks een ongelukkige uitvalbeurt in zijn thuisrally, wil de 45-jarige Eduard Eertink graag een vervolg op zijn goede optreden tijdens de Eurol Hellendoorn Rally in de GR Yaris Challenge. Eduard Eertink en navigator Bart Heun (Nijverdal) lieten goede tijden noteren en stonden halverwege de zaterdag op de 17e plaats in het algemeen klassement van de sterk bezette rally in en rond Hellendoorn.

 

Opnieuw koos Eduard Eertink er voor om met de GR Yaris te rijden, na zijn ‘test-event’ in de Vechtdal Rally.  Vrijdagavond begon Eertink voorzichtig: “Ik wilde eerst nog wennen en het was ook tricky, omdat er regen werd voorspeld, maar die bleef uit.” Toch vond Eertink zichzelf terug op de tweede plaats in de GR Yaris Challenge. “En de top-20 algemeen was ook binnen handbereik. Daaruit blijkt wel hoe competitief de GR Yaris is,” aldus Eduard Eertink na de eerste dag. Op zaterdag wist de Wierdenaar de afstelling van de auto verder te optimaliseren, waardoor de snelheid omhoog kon en de top-20 inderdaad werd gehaald. “In mijn thuisrally wilde ik uiteraard ‘shinen’, maar aanvankelijk kreeg ik de snelheid er nog niet helemaal in. Toen we de juiste afstelling hadden gevonden was ik misschien iets te gretig en gleden we van de weg en in een slootje. Ik wilde ook per se Erik Wevers voorblijven, die vrijdagavond kostbare tijd had verloren, maar nu in onze nek hijgde! We hadden geen schade, maar konden er op eigen kracht niet uitkomen. Jammer natuurlijk, maar we kijken alweer vooruit, want dit smaakt naar meer!”

De Eurol Hellendoorn Rally telde 16 klassementsproeven. Grote trekpleister was Jos Verstappen, maar de overall zege ging naar de Franse topcoureur Stéphane Lefebvre, op de voet gevolgd door Hans Weijs, de initiator van de GR Yaris Challenge! De volgende en laatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap en dus ook van de GR Yaris Challenge is de Rocar-Tech Twente Rally, op zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed