Nieuws

Andervang toont zijn klasse tijdens de Vechtdal Rally

Net zoals ACTRONICS auto-elektronica een tweede leven geeft door defecte onderdelen te reviseren, beleeft Stig Andervang zijn tweede rallyjeugd. Met de steun van ACTRONICS kon de Zweedse rallylegende zijn campagne in het Nederlands Kampioenschap voortzetten.

De Nederlands Kampioen van 1986 stond afgelopen weekend voor de eerste keer aan de start van de Vechtdal Rally. Tijdens de tien klassementsproeven rondom Hardenberg nam Andervang het in zijn door WDM Motorsport geprepareerde Hyundai i20N Rally2 op tegen de top van de Nederlandse rallywereld. Samen met navigator Johan Findhammer reed "Stig" aanvankelijk naar een indrukwekkende derde plek algemeen. Echter, na een tijdscorrectie werd hij teruggezet naar de zevende plaats.

In Hardenberg moest Andervang het onder andere opnemen tegen de drie hoofdrolspelers in het Nederlands Kampioenschap: de ervaren Kevin van Deijne, voormalig Europees kampioen op de quad Ingo ten Vregelaar en het nieuwe talent Yannick Vrielink, die na twee overwinningen aan de leiding gaat in het kampioenschap. Al op de eerste proef van de dag liet Andervang zien dat hij een man met een missie is. Ondanks zijn 65 jaar weet hij nog steeds hoe hij het gaspedaal moet vinden, wat bleek uit zijn derde plek in het klassement, op slechts 0,3 seconden van de snelste equipe. Dit bevestigde dat zijn passie en vaardigheden nog steeds van het hoogste niveau zijn, iets wat hij eerder dit jaar al meerdere keren bewees met vier overwinningen in Duitsland en Zweden. Ook tijdens de resterende proeven van de eerste lus had de Hyundai Rally2-piloot het tempo goed te pakken, wat hem een derde plaats algemeen opleverde bij het binnenkomen van de eerste service. De wegen rondom Hardenberg leken Andervang duidelijk goed te liggen.

In het tweede deel van de wedstrijd bleef het tempo hoog. De snelle Stig noteerde louter tijden in de top-4 van het klassement, waarmee hij zijn derde plaats overtuigend verdedigde. Halverwege de wedstrijd werd echter bekend dat Andervang een tijdscorrectie had gekregen, waardoor hij naar de zevende positie in het algemene klassement zakte. Hoewel dit een onverwachte wending was, verliep de wedstrijd verder uitstekend. De tijden waren snel en de met paarse ACTRONICS-sticker beklede Hyundai presteerde perfect.

De Vechtdal Rally biedt Andervang veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Dit soort onvoorspelbare situaties horen nu eenmaal bij de sport. Met zijn ervaring, onverminderde passie en vastberadenheid is hij klaar om het beste uit zichzelf en zijn Hyundai i20N Rally2 te halen in de rest van het seizoen!

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed