Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

59e editie van de ELE Rally op 24 en 25 mei 2024

Na de succesvolle tweedaagse rally in 2023 kiest de organisatie van de ELE Rally voor de 59e editie van de rally in 2024 opnieuw voor een wedstrijd over twee dagen. De ELE Rally is de oudste nog bestaande rally van ons land en telt mee voor alle Nederlandse kampioenschappen onder auspiciën van de overkoepelende autosportfederatie KNAF.

 

Op de KNAF kampioenschapskalender voor het komende jaar zal de ELE Rally hoogstwaarschijnlijk als tweede wedstrijd van het seizoen staan; de volledige kalender wordt tegen het einde van dit kalenderjaar door het BSR (Bestuur Sectie Rally) van de KNAF bekrachtigd. Net als in de afgelopen jaren zal de ELE Rally meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). Als rally vroeg in het seizoen zijn de kaarten nog lang niet geschud en zal er op alle fronten een spannende strijd te verwachten zijn. De ‘eredivisie’ van de Nederlandse rallysport, het ONRK, brengt naar verwachting alle topequipes naar de Brabantse klassieker en zij zullen met hun imposante Rally2 bolides voor het nodige spektakel zorgen. Voeg daarbij de verschillende merkencups die voor 2024 inzetten op nog meer deelnemers en spektakel.

“Als organisatie van een van de bekendste rally’s van ons land zijn wij zéér verheugd om de 59e editie te kunnen verrijden in onze vertrouwde Brabantse omgeving en we willen weer een top evenement neerzetten,” zo zegt Radboud van Hoek, voorzitter van het organisatiecomité. “Ook met de komende ELE gaan we weer ons eigen DNA in de wedstrijd verwerken: autosport op het hoogste niveau met prachtige klassementsproeven overdag en in het donker, zowel op verharde als onverharde wegen. We zijn momenteel druk in de weer om nieuwe trajecten toe te voegen aan de bekende proeven en ook op andere gebieden bezig om een uniek evenement neer te zetten. Binnenkort komen we met meer nieuws naar buiten,” zo sluit Radboud af.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed