Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Winst voor Rallysport Utrecht in ADAC Rallye Stemweder Berg

In zijn Opel Adam reed Ernst Kranenburg naar de winst, in de klasse RC5, in de ADAC Rallye Stemweder Berg. Samen met zijn navigator Wout de Klerk wisten ze 13 klassementsproeven lang de leiding in de klasse te behouden. In het algemeen klassement bezette het tweetal de 24e plaats. Er stonden in totaal 62 deelnemers op de startlijst.

Helaas eindigde de wedstrijd, voor de tweede equipe van het Rallysport Utrecht, minder fortuinlijk. Rijder Martin Menzing en zijn navigator Renaldo Lier, moesten in de laatste boucle de strijd opgeven. “Helaas eindigde de wedstrijd voor ons vlak voor het einde, eigenlijk met de finish in zicht,” vertelt Martin Menzing. “Dat was voor ons enorm teleurstellend. Een één-twee finish was mogelijk geweest. Het heeft echter niet zo mogen zijn. We kwamen wat dwars een bocht uit en een kleine stuurcorrectie zorgde ervoor dat we vast op de rand van een betonnen greppel kwamen te staan.

Over de prestaties van Ernst was Martin lyrisch. “Mijn hemel, wat heeft Ernst hard gereden met zijn Adam! Niet te geloven wat hij heeft neergezet. Hij weet zelfs een Volkswagen Polo GTi R5 en nog wat andere, veel snellere auto’s, achter zich te laten! Tel hierbij een opgelopen tijdstraf en het tijdsverlies voor het missen van een bocht op en de prestatie wordt hierdoor alleen nog maar groter!”

Rondom het Duitse Lübbecke werden 139 kilometers, verdeeld over 13 klassementsproeven, op snelheid afgelegd. De start was op vrijdagavond en de finish was op zaterdag namiddag. Deze wedstrijd vormt voor de leden van Rallysport Utrecht al jaren één van de hoogtepunten van het seizoen.

De wedstrijd ging, ondanks de aansprekende tijden op de afzonderlijke klassementsproeven, niet van een leien dakje. Op de vrijdagavond zou het, volgens Buienrader, droog blijven. Daarom besloot het team slicks onder de beide Adams te monteren. Op weg naar de proeven kwamen ze echter onverwacht in een gigantische hoosbui terecht. “We hebben het team gevraagd om regenbanden te komen brengen en die hebben we gemonteerd. Met slicks in die bui blijven rijden was echt levensgevaarlijk. De tijdstraf, die we als gevolg hiervan kregen, hebben we maar voor lief genomen. Ook schoot Ernst nog een keer door een weiland in, maar wist hier zonder al teveel tijdverlies en helemaal zonder schade snel weer uit te komen.

Ook de monteurs van het team hebben een topprestatie geleverd. Zij moesten op de vrijdagavond nog een versnellingsbak wisselen. De bak van Ernst zijn Adam was van te voren helemaal nagekeken, maar maakte op vrijdagavond ongewenste geluiden. “De monteurs hebben vrijdagavond de bak moeten wisselen Door hun actie konden we zaterdag gewoon verder rijden,” besluit Martin Menzing.

RSS News Feed