Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Puik optreden Tim en Tom Coronel in etappe 2

Tim en Tom Coronel hebben de tweede etappe van de Dakar Rally 2020 zonder noemenswaardige problemen afgerond. Het duo verloor in de slotfase zo’n tien minuten door een verkeerde afslag maar desondanks werd een keurige daguitslag neergezet: 27e op minder dan 45 minuten van de winnaar.

De tweede Dakar-dag werd gekenmerkt door snelle paden met stenen, heel veel stenen. Menig deelnemer moest uit de wagen om een band te vervangen. De Beast 3.0 van de broers Coronel voelde zich echter uitstekend thuis op het ruige terrein. Mede dankzij het uitstekende navigatiewerk van Tom kon de tweeling een puike daguitslag neerzetten.

“Ik ben happy, ik kan niet anders zeggen”, geeft Tim na de finish toe. “Het laatste stuk verloren we helaas nog wat tijd maar verder ging het echt heel lekker. Ik weet gewoon niet wat ik erover moet zeggen, zo lekker ging het. Nog wat minder foutjes en dan komen we echt een heel eind. Het gaat de goede kant op, zoals we wilden. Het team heeft echt voortreffelijk werk geleverd.”

Ook Tom was goedgemutst na de tweede etappe: “Nou, een lekker dagje weer! We hebben laten zien wat het potentieel van de Beast is. Ik denk dat er nog wel meer in het vat zit maar we waren gewoon heerlijk op dreef. Ik merkte dat Tim meer vertrouwen kreeg tijdens het rijden dus dat is lekker. Het parcours was ons ook echt op het lijf geschreven: heel breed, snel en met wat sprongetjes. Dan doet ons kindje het gewoon heel goed.”

De goede daguitslag levert in de derde etappe weer voordelen op: verder naar voren starten betekent namelijk minder stof. En dat is voor de broers heel wat waard, zo legt Tom uit: “We wilden in het begin graag snel naar voren omdat we continu aan het stofhappen waren. Je kunt dan niet je eigen snelheid rijden want je ziet gewoon niets. Regel 1 in Dakar: zie je niks, dan moet je afstand houden. Gelukkig hadden we al vrij snel vrij zicht en kon het gas open. Laat etappe 3 maar komen.”

Etappe 3: Neom – Neom

404 kilometer special stage

Een ‘rondje’ om Neom. De deelnemers komen in de buurt van de grens met Jordanië en bereiken het hoogste punt van de Dakar op 1.400 meter. Een peulenschil vergeleken met de grote hoogten uit Zuid-Amerika, maar zeer listig en gevaarlijk. De canyons en rotsen kunnen onverbiddelijk zijn.

Tekst: Press release
Foto's: Willy Weyens
RSS News Feed