Nieuws

Bob de Jong en Erik de Wild leiden de dans in de 58e ELE Rally

Onder een stralende zon is vanavond de ELE Rally gestart vanaf het Kerkplein in Son. Burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen gaf het startsein aan de eerste deelnemers, die vervolgens richting Asten en Lierop gingen om daar de klassementsproeven te bedwingen. Met vele toeschouwers op de klassementsproeven aldaar en mooie rally-actie werd het een mooie eerste avond voor de equipes, de toeschouwers en iedereen die de ELE Rally een warm hart toedraagt.

Mede geholpen door de goede seizoenstart in Sulingen (D) kwamen Bob de Jong en Erik de Wild in hun Hyundai i20 R5 meteen bovendrijven met strakke tijden op de eerste 2 klassementsproeven (Asten en Lierop) en werd er meteen een gat geslagen van bijna 10 seconden op de Duitse equipe Björn Satorius en Hanna Ostlender, die met een Ford Fiesta Rally2 aan de start staan. Kevin van Deijne en Hein Verschuuren (Hyundai i20 N Rally2) konden het tempo nog aardig bijbenen met een achterstand van 15 seconden. Na een service op het terrein gelegen aan De Knokert in Veghel stonden dezelfde klassementsproeven weer op het programma. Hierin kwamen De Jong en De Wild weer voortvarend uit de startblokken en werd het gat met de concurrentie nog wat groter. Op de laatste proef was het echter Satorius die er met de snelste tijd vandoor ging op de machtige klassementsproef Lierop. Goed voor de spanning in de wedstrijd, die natuurlijk morgen weer verdergaat.

Verderop in het startveld vielen de verschillende cups ook op. In de GR Yaris Challenge gaat Yannick Vrielink vooralsnog verder waar hij vorig jaar zo goed in was: Enorm snelle tijden tentoonspreiden! Deze keer genavigeerd door Harm van Koppen die natuurlijk ook met diverse topcoureurs heeft gereden. Het is prachtig om te zien hoe zij het vuur aan de schenen leggen van de R5/Rally2-auto’s. Vooralsnog kan local hero Roel van der Zanden nog niet meestrijden in de voorste regionen van de GR Yaris Challenge. Hij gaf echter ook aan dat ze het rustig opbouwen en er nog een lange wedstrijd te gaan is.

In de Clio Trophy (totaal 14 Clio’s aan de start in zowel Rally4 als Rally5 uitvoering) zijn het John Coumans en Renaldo Lier die de eerste avond als eersten afsluiten in de Rally5-uitvoering. Met een te verwaarlozen verschil van 3,1 hebben Elbert Deij en Nadia Muilwijk nog alle kans op de overwinning in deze klasse.

Eindhovens succes is er in de RC4-klasse (waar het een mooie mix is van Renault Clio’s en Ford Fiesta in Rally4-uitvoering) waar het MvH Rallyteam de dans leidt met Martijn van Hoek en Angela Keuper.

Helaas waren er ook uitvallers te betreuren. De Ferrari 308 GTB van Maurik van den Heuvel was al vrij snel uit de rally, maar zal morgen weer herstarten volgens het laatste nieuws. Dan was er nog een brand bij het sympathieke team van Deltona Rallysport uit Schijndel. Hopelijk valt de schade allemaal mee, een beetje geluk kunnen ze daar wel gebruiken.

In de ELE Historic Rally is het Rallyteam Van der Heijden wat in de Lancia Delta HF Integrale aan de leiding gaat, gevolgd door de Belgische equipe De Leeuw en Van Hoef met de Opel Ascona A. Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg geven hun nieuwe MATS M3 E30 gelijk een goede vuurdoop met vooralsnog een fraaie 3e plaats met mogelijkheden voor een betere klassering.

De dag van morgen brengt rallyminnend Nederland weer veel goeds. We beginnen met een service, waarna meteen de toon gezet wordt met klassementsproef Strijpse Kampen die totaal 3x verreden wordt. Via ELE-klassiekers Wintelre, Spoordonk, Sint-Oedenrode en Son weten we morgenavond wie er de winnaar zal zijn van de 58e ELE Rally.

RSS News Feed