Nieuws

Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico

Zesvoudig kampioen Sebastien Ogier behaalde zijn eerste overwinning in het World Rally Championship als Toyota-coureur tijdens de ingekorte Rally Mexico van dit weekend.

Ogier leverde een indrukwekkende prestatie en voegde zich bij de mede-Fransman Sebastien Loeb als de enige zesvoudige winnaar van het evenement, waarmee hij de top van de klassement bereikte met acht punten voorsprong op teamgenoot Elfyn Evans.

De drie geplande etappes voor zondag waren gecancelled om alle teams en media tijd te geven om de aanstaande reisstop in de VS en Europa als gevolg van de coronavirusuitbraak voor te zijn.

Op wat achteraf de laatste dag van de rally bleek te zijn, was Ogier snel genoeg op elke Special Stage om een voorsprong van 27,8 seconden te halen op de Hyundai i20 WRC van wereldkampioen Ott Tanak uit 2019.

In een zwaar bevochten strijd om de tweede plaats overwon Tanak de felle weerstand van M-Sport-coureur Teemu Suninen, wiens prestatie achter het stuur van zijn Ford Fiesta WRC een van de hoogtepunten van het evenement was.

Sébastien Ogier zei over zijn overwinning: "Het is absoluut een vreemde overwinning voor mij dit weekend ... Ik wilde eigenlijk niet racen en ik men heeft mij ervan overtuigd om het toch te doen en ik heb mijn werk gedaan, maar voor mij gaat het beschermen van mensenlevens voor en ik hoop dat we onze vrienden in Mexico hier geen kwaad hebben gedaan.

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [17]
S. Ogier 2:47:47,6
J. Ingrassia
Toyota Yaris Wrc
2 [ 8]
O. Tänak +0:27,8
Martin Järveoja
Hyundai I20 Coupe Wrc
3 [ 3]
T. Suninen +0:37,9
Jarmo Lehtinen
Ford Fiesta WRC
4 [33]
E. Evans +1:13,4
S. Martin
Toyota Yaris Wrc
5 [69]
Kalle Rovanperä +2:20,5
K. Halttunen
Toyota Yaris Wrc
Klik hier voor alle resultaten