Nieuws

Historic: Jorissen aan de start in Dinant

De Rallye des Ardennes vormt zaterdag de openingsmanche van het Belgisch rallykampioenschap Divisie 2. De wedstrijd staat niet op de kalender van het Historic Belgian Rally Championship, maar deelnemers aan het Historic BRC mogen één resultaat inbrengen van een D2-wedstrijd. Zeker wie niet van de partij was in de Rally van Haspengouw, kan een bijkomend resultaat in de eindafrekening wel gebruiken. 

Dat geldt voor Frank Jorissen, die we aan de start hadden verwacht in Haspengouw met zijn Opel Ascona 400 in de legendarische Colsoul-kleuren. Jorissen krijgt in Dinant weerwerk van Nick Geelen met een BMW M3 E30 en vooral van streekrijder Christophe Leclercq, die met een BMW 323i aan de start verschijnt. De vierde deelnemer in Historic is de Brit Jeff Wakefield met een kleine Peugeot 205 GTi.

Na de Rally van Haspengouw was de einduitslag in Historic een tijdje opgeschort, maar na een grondige nakeuring werd de Opel Manta A van Nick Hoens helemaal conform bevonden. Hoens pakte een knappe tweede plaats en de zege in HRC4, op amper 25″ van de BMW van algemeen winnaar Olivier Breittmayer. Michael America uit Landen moest tevreden zijn met de derde plaats, voor Koen Verhaeghe in zijn gekende Ford Escort Mk1.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed