Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Opnieuw technische problemen voor van Loon

Het begin van de vijfde etappe is goed, Erik van Loon en Sébastien Delaunay verliezen minder dan twee minuten in de eerste achtentachtig kilometer van de proef. Dan slaat echter het noodlot toe en beginnen de problemen bij de Toyota Hilux. Met behulp van de snelle service kunnen zij hun weg vervolgen en gaat Van Loon zich focussen op het bereiken van de finish.

Het lijkt een domino-effect wanneer de problemen beginnen. “We hoorden iets kraken en dachten meteen aan het voor-differentieel. We zijn begonnen met sleutelen en toen we het hadden gerepareerd bleek het probleem niet te zijn verholpen. Het was toch het achter-differentieel, dus we konden opnieuw beginnen. Met dank aan de mannen in de T4 konden we verder, gisteren hebben zij ook al goed geholpen. Dus ik wil Dave, Tom en Luca bedanken voor hun hulp.”

Van Loon hoopt dat de gifbeker snel leeg is. “We hebben iedere dag wel iets gehad, dat frustreert wel. We rijden gewoon goed en zijn snel, maar aan pech kun je niks veranderen. De monteurs gaan aan de slag om de auto weer klaar te maken. Morgen gaan we naar Riyad en daarna is de rustdag. Maar eerst morgen, want dat wordt weer een lange dag.”

Morgen gaat de etappe van Ha’il naar Riyad, een proef van 477 kilometer met veel zand en duinen. De eerste auto start om 8:55 (6:55 NL tijd) en wordt rond 14:10 (12:10 NL tijd) aan de finish verwacht.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed